Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

České zdravotnictví není podfinancované, ale zákon, pojišťovny, MZ a kraje nevymáhají od poskytovatelů péče jejich povinnosti k pacientům, vč. kratších čekacích dob. Můžete klidně přidat dalších 100 miliard, ale pacientům to nic moc v praxi nepřinese, bez zákon. opatření a bez zpřesnění smluv mezi pojišťovnami a poskytovateli. A hlavně je nutné redukovat mj. počet nemocnic, v SRN a Rakousku je to zcela normální postup.

0 0
možnosti
LK

L14u10b84o37š 69K40r58i62m25l

26. 9. 2019 17:42

Socanka tase chce prožrat všechno hned a pak bude křičet, že nemá co do huby.

0 0
možnosti
VH

Ano, problém zdravotnictví je třeba řešit. Jednou z cest je taková samozřejmost, jako spoluúčast pacienta. Čerpání rezerv je řešení nejblbější. A zcele nepespektivní. Nouzové. Řešení pro neschopné politiky.

Mimochodem: Ty rezervy jsou teoreticky 60 mld. Fakticky však už jenom 48 mld. Kč. Pan ministr podlehl populistickým členům koalice a 12 mld. bude v přístím roce prošustrováno.

1 0
možnosti
VH

Nejsou peníze na některá vyšetření (prý)? Dokonce ani na příplatky na speciální diety (což by mělo být spíš otázkou sociálních služeb, ne?)?

No tak peníze vezmeme z rezerv, jaképak cavyky. Letos, příští rok.

A pak, až budou rezervy prožrány? Ale to je daleko. A volby jsou za dveřmi. Řvát o "správném" 'řešení' je třeba teď.

0 0
možnosti
VH

Systém našeho zdravotnictví je založen na pojistném principu. Nikoliv na průběžném financování - jak by rádi viděli populističtí poslanci, aby mohli rozhazovat.

Na průběžném financování je založen důchodový systém - a proto je tvrdě svázán s rozpočtem, neboť jen tak lze zajistit průběžné financování z kolísajících příjmů.

Proč píšete o věcech, kterým evidentně nerozumíte? Už vím: Hrajete o politické body!

Takže: systém zdravotnictví je založen na pojistném systému (na rozdíl od běžného pojištění s nejistou výší pojistného). Proto a právě proto vytváří rezervy. Od nikoho nic v případě výpadku příjmů či mimořádné epidemie nic nedostane (alespoň ne ze zákona a rychle).

Ano - rezervy jsou vždy trnem v oku populistickým, nestřídmým a rozhazovačným politikům, jejichž jsou politici ČSSD zářným příkladem (je faktem, že ANO zas tolik nezaostává). Rozpuštění rezerv je čistý populismus. Populismu, který nevidí dál, než na špičku nosu (což je ostatně jedna ze základních charakteristik populismu).

Závěr: Snaha rozpustit rezervy před přicházejícím oslabením ekonomiky (a tedy polesu příjmů z pojistného) je darebáctví nejhlubšího zrna. Případně do nebe volající hloupost autorů takové výzvy.

0 0
možnosti

Nejhorší byl fotbal se zdravotnictvím, kdy jste do něho kopali jednou zleva a podruhé zprava a podfinancovávání jste od Listopadu vůbec neřešili! Dnes je vnitřní dluh několik stovek miliard korun, chybí lékaři, chybí sestry, nejsou peníze na personál, zavírají se oddělení, krachují nemocnice, nejsou peníze na vyšetření, nejsou peníze na operace... A přitom si Adam Vojtěch syslí naše peníze na naše zdraví v pojišťovnách a nedostatečné platby ambulantům a nemocnicím neřeší.

Pokud trváte na zdravotnictví bezplatném, musíte rozhodnout, zda opustíte jeho kvalitu nebo dostupnost, když nechcete doplňovat peníze, které chybí!

:-)

0 0
možnosti
Foto

ČSSD je mistrem v rozdávání cizího.

A nápad pana Julínka zas tak špatný nebyl. Těch 30.- Kč v ordinaci a 60,- Kč za den pobytu v nemocnici by nikoho nezruinovalo, peníze to přinášelo.

Kromě toho to trochu oddělilo ty, kteří si chodili k panu doktorovi popovídat

5 0
možnosti

Sociální demokrati po několika měsících tvrdili, že poplatky jsou nefunkční. Proč? Protože je odmítli zvednout na funkční výši! Byli příliš nízké!

Socialní demokrati zrušením poplatků vyvedli ze zdravotnictví více než 5 miliard korun, které šly především na platy personálu, a ničím to nenahradili! :-)

2 0
možnosti
JH

J25a58n 10H36a43r81v89a53n

26. 9. 2019 10:50

Gajdůšková - původně komunistka, když byli odstaveni od koryt tak moravská nacionalistka. Tady ovšem koryta nebyla tak opět změnila stranu a je socialistka.

Tak taková má nejvíc co radit Rv

2 0
možnosti

Těch 14 miliard by stačilo dát nemocnicím jednorázově a pak by bylo krásně na světě? Anebo je to 14 každý rok?

2 0
možnosti

Ve zdravotnictví chybí 300 miliard korun. To se naskládalo neproplácením zdravotní péče v odpovídající výši. Možná by krachujícím nemocnicím pomohlo deset milliard korun NAVÍC každoročně! :-)

0 0
možnosti
AT

Bože ... neberte si do huby Julínka! Jeho "neblahý krok" přinesl do systému pár miliard navíc. A regulační schopnost měl. Vaše politika je naopak všechno hned prožrat a rozházet. Sama dnes vidíte, že váš třicetikorunový boj vám hlasy nepřinesl. Spousta vašich voličů totiž nebyla vůbec proti poplatkům, zejména těm za pobyt v nemocnici.

7 0
možnosti
Foto

A vůbec nejlepší bylo vymáhání poplatků za pobyt v nemocnicích. Hodně komplikovaný způsob to byl. A vznikal, aniž jste si mohl uvědomit, že ten problém existuje. Už si přesně nepamatuji, jak to bylo, ale vím, že s tím zaplacením to byl nějaký problém.

0 1
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1108x
PaedDr. Alena Gajdůšková, krajská zastupitelka a předsedkyně sociálního výboru ZZK,  předsedkyně Správní rady Univerzity T.Bati ve Zlíně, viceprezidentka Svazu pacientů ČR, členka etické komise ĆLK, členka Sdružení parlamentářů proti jadernému zbrojení a za odzbrojení. Bývalá poslankyně a senátorka, místopředsedkyně Senátu P ČR a ČSSD.  Původní profesí učitelka, pak personalistka a  vedoucí odboru školství a kultury ve Zlíně. Pracovala také jako poradkyně premiérů Špidly a Sobotky. Je dlouholetou členkou Sokola a ČČK.

Seznam rubrik