Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

To, že vymíráme, žádné přídavky na děti nespraví.

Je sice příjemné dostávat od státu každý měsíc tuto sociální dávku, ale nejvíc to využijí jen ti, co si udělali z tvorby dětí živnost.

Sociální demokracie svým navýšením přídavků na děti si pouze chce koupit nové voliče.

Lidé děti musí chtít - a to i za cenu určitého sebeodříkání a ne si děti od státu kupovat!!!

ANO vaše snaha je skutečně vyhazování peněz.

Vzpomeňte jak před 30 lety byla mateřská jen půl roku a přídavky na děti jen symbolickou dávkou, ovšem školek a jeslí byl relativní dostatek - a rodilo se jako o závod.

:-P:-P:-P

10 0
možnosti
PD

jenže byla jiná doba...kluk přišel z vojny a musel se oženit, protože jinak by byl pro ostatní divnej, to samý holka svobodná v 25. Svobodní bězdětní byli bez šance na získání bytu, platili nejvyšší daně

4 0
možnosti
PD

a když vám tak vadí, že si někdo s vysokým platem přilepší o 8 tisíc, kolik vy ze svého poslaneckého platu dostanete navíc? A kolik z toho dáte na charitu?

4 0
možnosti
KP

Ale al-Hama to přeci vyřešil; vždyť ČSSD prosazuje začlenění plodných z Afriky do ČR, dle doporučení "svaté" EU! ;-(

0 0
možnosti
PD

vy si fakt myslíte, že kvůli pár tisícům ročně přídavků si někdo pořídí další dítě?

13 0
možnosti
Foto

Tahle dáma žije v omylu, že málo dětí je kvůli tomu, že lidé nemají peníze. Omyl, madame. Typicky marxistické materialistické uvažování o ekonomice, jako základu. Pokud si někdo bude "pořizovat děti" kvůlivá příspěvkům, tak o takovou populační vlnu není co stát, jejich výchova nejspíš nepovede k prospěchu společnosti. Lidé nechtějí děti zejména z hedonismu (nejprve si užít a po čtyřicítce provádět nákladné a leckdy zoufalé hokus-pokusy v reprodukčních centrech). Mít dítě, je pro mnohé obtěžující, vyžadující pozornost, málo cool, náročné. Je málo lásky, jak k partnerům, tak i k dětem. Prestiž rodiny klesá, lidé se neberou, v módě je být samoživitelkou. Nakonec i slova tatínek a maminka budou za chvíli tabu. A na závěr: nevíte, že vždy v dějinách měli chudí více dětí, než bohatí?

9 0
možnosti
JV

Máte pravdu. Mě zaráží už hodně let bědování politiků o tom, že populace stárne a jak nebude na důchody. Vymýšlejí se všemožné pilíře, obzvláště od pravice se razí teze, že si má každý na stáří šetřit speciálními pojištěními a fondy, současně ale má každý přidávat i na důchody svých rodičů, fantasmagorie se zavádějí a ruší, v televizi vidíme otřesné reklamní spoty dvacetiletých ulízaných kravaťáků kteří s nadšením hýkají, že v důchodu jsou za vodou....Nikdo ale neřeší, že stárnutí populace se dá zvrátit jedině podporou porodnosti. Jediná světlá chvilka nastala společným zdaněním manželů, což pravice s úspěchem opět zrušila. Můžeme si o komunistech myslet cokoliv, ale populační boom tzv. Husákových dětí byl způsoben podporou mladých lidí, bezúročnými půjčkami, novomanželskými levnými půjčkami, dostupností bydlení, dostatkem dětských zařízení atd atd. Když to hloupí komunisté věděli, jak to, že to nenapadne i taková genia, jako jsou Kalousci, Klausové, Janotové, Rusnokové a další? Proč jediným řešením je neustálé posouvání doby odchodu do důchodu?

3 1
možnosti
Foto

Opět typicky materialistický marxistický pohled. Nízká porodnost je z nedostatku lásky k dětem, z chuti jen si "užívat", z krize rodiny a manželství vůbec. Pro peníze děti nemám.

0 0
možnosti
JK

No jistěééé, komunističtí pohrobci svoji éru dožívají ve svém vidění světa a nahrazují je studenti z let devadesátých, kde poměr pravičáků je diametrálně odlišný. ČSSD už to má za sebou (kdo asi koupí Lidový dům) a pokud se nepodaří nějaká volební mobilizace KSČM, tak se odporoučí také.

Opisování čísel ze statistiky na tom nic nemění.

6 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1108x
PaedDr. Alena Gajdůšková, krajská zastupitelka a předsedkyně sociálního výboru ZZK,  předsedkyně Správní rady Univerzity T.Bati ve Zlíně, viceprezidentka Svazu pacientů ČR, členka etické komise ĆLK, členka Sdružení parlamentářů proti jadernému zbrojení a za odzbrojení. Bývalá poslankyně a senátorka, místopředsedkyně Senátu P ČR a ČSSD.  Původní profesí učitelka, pak personalistka a  vedoucí odboru školství a kultury ve Zlíně. Pracovala také jako poradkyně premiérů Špidly a Sobotky. Je dlouholetou členkou Sokola a ČČK.

Seznam rubrik