Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S těmi zpožděními se to časem srovná, už jeli párkrát dokonce dříve než měli. To doženou.

0 0
možnosti

Vážená soudružko Gajdošová, problém vůbec není v tom, že někde jezdí Arriva a někde ČD. Že Arriva nedisponuje zrovna moderními vlaky je pochopitelné. Nelze požadovat, aby si dopravce nejprve nakoupil za miliardy vlaky a pak teprve čekal, zda náhodou nevyhraje výběrové řízení. Proto taky ty licence jsou na 10 let, aby se investice aspoň částečně vrátily. Za těch 10 let už může být význam kvalitních souprav daleko validnějším kritériem.

Celý problém je v absolutním nezvládnutí koordinace dopravy ze strany regionálního koordinátora. Každý kraj, někdy třeba dvojice krajů (Padrubický + Královéhradecký = Oredo a s produktem Iredo), má svého, a ten spravuje kraji objednávanou dopravní obslužnost. mimo jiné dbá na to, aby v kraji platila vzájemně uznatelná jízdenka. Někdy je to trochu klopotné (například pokud chcete v rámci Ireda přesedat na jiný spoj, musíte mít elektronickou kartu, kam se jízdenka nahraje, na papírovou vás nesvezou), ale lze říci, že v tomto regionu existuje uznatelná jízdenka. Pokud ji noví dopravci nezvládají, není to chyba jejich, ale toho koordinátora. Měl je vybavit nejméně manuály a nekompromisním požadavkem akceptace jízdenky.

Například zrovna Arriva provozuje i autobusové linky a v rámci nich elektronickou jízdenku Iredo normálně akceptuje. Neexistuje jediný důvod, aby tak nečinila i ve vlacích. Kromě něčího selhání na straně koordinátora, který nebyl schopen tuto základní podmínku vymoci.

1 0
možnosti

J31i22r73i 79B14o38r

7. 2. 2020 11:13

Oježděné soupravy německé,jsou o řád lepší než oježděné soupravy ČD.Zvu vás na jízdu třeba Tachov - Horšovský Týn.

2 0
možnosti

Oježděné dieslové soupravy Arriva na elektrifikované trati Hostivař - Roztoky kouří a smrdí jak čuně :-/:-/:-/

0 0
možnosti

systém, kdy si každý kraj může vybrat vlastní dopravce, nastavit vlastní způsob placení jízdného (samozřejmě kraj od kraje jinak) je nesmyslný...pokud neexistuje vzájemně uznávaný jizdní doklad, a ten neexistuje. Příklad cesty v rámci jednoho kraje. "pojedete teď tímto osobákem? ano. tak to vám dám Idos. A na zpáteční cestu vám prodám ČD, abyste mohl jet případně rychlíkem..." a to je ještě ta nejjednodušší varianta bez přestupu a v rámci jednoho kraje

0 0
možnosti
Foto

Před každými volbami, nejen sněmovními, jsou všichni /ať již z levice nebo pravice či odprostředka/ odborníci na úplně všechno a po volbách až začnou vládnout, se propadají do stále většího a většího marastu a nemohou vyřešit vůbec nic! Chápete to?:-(

0 0
možnosti
Foto

"mimochodem, ja na to upozornovala....."

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS