Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

"Po roce fungování zákona, se kterým jsou kromě několika akcionářů prodejních řetězců všichni spokojeni nebo jim přinejmenším vůbec nevadí, se najdou „reformátoři“ s nápadem to celé vrátit zase zpátky."

To je přesně vončo. "Argumentace" způsobem, že protistrana se z toho nemá jak vyhrabat. Buď musí zákazníci zastávat přístup "chceme rohlík každý den" (a s tím se dá snadno vypořádat - jsou to sobci, na rohlík není žádné právo), nebo mu to nevadí a je spokojen.

Tak já jsem zákazník a já jsem velmi nespokojená a hodně mi to vadí. Nakupování moc nemusím, rohlík mám tak jednou za týden a ve dnech volna do obchoďáků nechodím. Ale strašně - PŘESTRAŠNĚ - mě štve, že si prostě prodejci nemůžou rozhodnout mít otevřeno.

Jste socialistka, tak to řešte socialisticky - navrhněte, aby se o svátku musel platit trojnásobek. Náhradní volno zaveďte jen na žádost zaměstnance. Tam bude pro obchodníky to pravé "buď a nebo". Ale nedat žádnou možnost a šanci otevřít?

3 0
možnosti
Foto

J20a56n 95P41e19c89h90a

23. 2. 2019 0:26

Paní G., jste mimo.

0 0
možnosti
Foto

Je to nesmyslné nařízení, většina se v něm ani nevyzná, málokdo tuší, který svátek je ten svátkovatější a který méně a kdy vlastně bude zavřeno. Kterých obchodů se to týká, které jsou ty zlé a musí zavřít. Celé je to nesmysl a ještě to zbytečně omezuje podnikatele.

Patřilo by se to zrušit, jenže je asi hodně lákavé mít možnost ovlivňovat životy lidí. My vám nařídíme, kdy budete smět chodit do práce a kdy budete moci nakupovat, ale zabalíme to hezky do lidskosti.

2 0
možnosti
DP

Já se klidně obejdu pár dní bez nakupování, bez čeho se ale neobejdu, je svoboda podnikání. A tu se vy snažíte neustále nesmyslně omezovat.

3 0
možnosti
VH

Jistě se obejdeme, paní Gajdůšková. Ale....

Opravdu se neobejdeme bez rodinného výletu vlakem, autobusem nebo alespoň městskou dopravou? Těch sedm či osm víkendů v roce (a na svátky vánoční či Nový rok zejména) se nemůžeme bez takového výletu obejít?

Můj názor je, že nejsme (doufám) takoví sobci, abychom těch sedm víkendů bez našeho courání se po vlasti neobětovali. Je to sedm víkendů, znamenajících pro řidiče, průvodčí a obslužný personál sedm víkendů jistého volna, které nemůže narušit nařízený přeházením směn. Protože šéf je jinak mocný čaroděj (alespoň v očích některých, zpravidla líných), který z víkendu udělá ementál a z dovolené trhanec.

Opravdu se neobejdeme v oněch sedmi víkendech bez divadla či kina (případně i televize, rozhlasu)? Byli bychom si blíž (pokud bychom se nudou nesežrali). Opravdu bychom se neobešli bez dalších "vymožeností", převážně vzniklých v posledním století? - - Můj názor je, že nejsme (doufám) takoví sobci, .........

Co Vy na to, paní Gajdůšková?

1 0
možnosti
ZJ

... paní PaedDr Aleno Gajdůšková věru nechci být vúči Vám negalantní, ale ....vy jste skutečný,,myslitel" :-/! Není už toho ,,dobra" co se z Vás na nás sype už trochu moc;-);-)?? Vážně jste přesvědčená o tom, že si drtivá většina národa neumí sama rozhodnout kdy a co bude nakupovat ;-D??To tam vážně v těch ,,kuloárech" marníte svůj čas - námi draze placený - takovými plytkostmi Rv??

3 0
možnosti
DT

Člověk by řekl že "viceprezidentka svazu pacientů" bude mít dostatečné množství skutečných témat - například, aby stát uhradil postiženým potřebné pomůcky, aby matka dvou malých dětí nemusela žebrat o léčení své rakoviny po novinách....

a vida! Ona se zatím opájí pocitem moci a hledá, jak by komu co přikázala a jak by ostatním znepříjemnila zažitou praxi.

Wow!

6 0
možnosti
Foto

Kdyby vás zavřeli a zbavili tak svobody a vy byste nemohla vymýšlet a odhlasovávat nesmysly na omezení svobody ostatních občanů, tak si jsem jist, že by to vadilo ještě mnohem méně lidem a o mnoho více lidí by to přivítalo.

5 0
možnosti
Foto

R39o34m24a83n 26K55o47z74e40l

21. 2. 2019 22:57

Vám asi ušlo, že 365 dní v roce nikdy otevřeno nebylo, 25.12. - to sama zmiňujete, bylo vždy zavřeno i před zákonem, stejně tak 1.1. a 24.12. byla také pracovní doba omezená.

3 0
možnosti
Foto

A není to věc majitelů firem, v tomto případě obchodních řetězců? A volba zaměstnanců, kteří se mohou rozhodnout, zda budou pracovat v nonstop provozu nebo ne? Proč má stát pocit, že je třeba, aby každému kecal do toho, po čem mu nic není?

6 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1108x
PaedDr. Alena Gajdůšková, krajská zastupitelka a předsedkyně sociálního výboru ZZK,  předsedkyně Správní rady Univerzity T.Bati ve Zlíně, viceprezidentka Svazu pacientů ČR, členka etické komise ĆLK, členka Sdružení parlamentářů proti jadernému zbrojení a za odzbrojení. Bývalá poslankyně a senátorka, místopředsedkyně Senátu P ČR a ČSSD.  Původní profesí učitelka, pak personalistka a  vedoucí odboru školství a kultury ve Zlíně. Pracovala také jako poradkyně premiérů Špidly a Sobotky. Je dlouholetou členkou Sokola a ČČK.

Seznam rubrik