Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prodejní doba je věc příslušného podniku a pracovní doba je věc dohody zaměstnavatele a zaměstnance, případně odborů.

Vládě do toho nic není.

P.S. nechápu tu urputnou snahu autorky neustále páchat dobro, i když o to nikdo nestojí.

25 0
možnosti
Foto

Btw je poznat, že jsou za dveřmi volby. Po nich tu, teď tak aktivní autoři, na tři roky zmizí.

7 0
možnosti
MK

Paní Gajdůšková - proč jen obchody nad 200 metrů? V těch menších nejsou matky? S dětmi? Btw . 1. ledna jsme šli okolo Tesca. Na prodejně se svítilo a pobíhali tam zaměstnanci? Co tam dělali? Žeby inventura, nebo naskladnování na další den? Sice neprodávali, ale zřejmě do práce museli? Kontrolujete tohle taky? A to vám nevadí?

Mně je fuk nějakých ý dní v roce mít zavřeno, ale jde io princip - bud všichni nebo nikdo. A ještě jeden postřeh - prý jste se ještě ani nedohodli, co se do těch 200 metrů počítá. Zda jen plocha prodejny nebo zázemí, sklady... takže nekdě těch 200 metrů může být diskutabilní.

13 1
možnosti
DR

Už bylo nejmíň tisíckrát řečeno, že ta velikost 200 m2 byla zvolena z toho důvodu že stejné číslo se používá i ve Francii. Zda-li je ideální či ne, je už věc druhá.

0 7
možnosti
JS

Ano buďme lidští a nechtějte o svátcích cokoliv dělat, nebo snad svítit, aby zaměstnanci elektráren mohli být také doma... On někdo někoho nutí pracovat ve směnném provozu? Rv

8 0
možnosti
EH

Vás snad někdo nutí chodit nakupovat? Mně je to celkem jedno, jestli bude pár dní v roce zavřeno, nebo klidně každou neděli, ale baví mě, jak všichni lidé mají co říct k cizímu pracovnímu poměru.

1 1
možnosti
LO

L70u35b45o23š 60O58t76t

21. 2. 2019 13:29

Promiňte, ale proč právě těchto sedm dnů a proč prodejny nad 200 metrů, ti ostatní prodavači nejsou příznivci ČSSD ?

12 0
možnosti
DR

Sedm dnů je to oficiálně, ve skutečnosti se jedná v podstatě jen o pět. A kvůli těmto pěti dnům za rok z toho dělají někteří humbuk.

0 3
možnosti
EH

Pokud si poslanci myslí, že o svátku jím hypr upeče čerstvý rohlík, jsou fakt mimo. ;-D

0 0
možnosti
DR

Řekl bych paní Gajdůšková že tito pravicoví křiklouni pouze kopírují tehdejšího premiéra Topolánka, který tehdy když byl ještě ve funkci plácal v kterési TV diskuzi o tom že v neděli (a přitom o ty se tu vůbec nejedná) prostě musí být otevřeno poněvadž v jiné dny on fakt nemá čas si ten rohlík koupit. Chudák, bylo to tak dojemné. ;-(

0 11
možnosti
VH

Pravdu díš, hochu. Všichni s jiným názorem, než máš Ty jsou křiklouni natolik hloupí, že musí kopírovat dávno skončivšího premiéra!

0 0
možnosti
Foto

Vy máte převrácené hodnoty.

Nikdo nemá žádné právo na čerstvý rohlík 365 dnů v roce, ale nikdo by nikomu neměl zakazovat, pokud ho chce druhým lidem nabídnout.

27 0
možnosti
ND

Paní Gajdůšková, nemyslím si, že by měl parlament zasahovat do vztahu podnikatele a jeho zaměstnance a už vůbec ne do rozhodnutí rodin jak trávit svůj čas. Máme odbo

17 0
možnosti
ND

Omylem odkliknuto, tedy pokračování.

Máme odbory a myslím si, že vztah mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem spadá do jejich kompetence.

4 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1108x
PaedDr. Alena Gajdůšková, krajská zastupitelka a předsedkyně sociálního výboru ZZK,  předsedkyně Správní rady Univerzity T.Bati ve Zlíně, viceprezidentka Svazu pacientů ČR, členka etické komise ĆLK, členka Sdružení parlamentářů proti jadernému zbrojení a za odzbrojení. Bývalá poslankyně a senátorka, místopředsedkyně Senátu P ČR a ČSSD.  Původní profesí učitelka, pak personalistka a  vedoucí odboru školství a kultury ve Zlíně. Pracovala také jako poradkyně premiérů Špidly a Sobotky. Je dlouholetou členkou Sokola a ČČK.

Seznam rubrik