Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Mám jiný výklad o vývoji porodnosti, pravděpodobnější: Po roce 1993 začaly ženy odkládat první porod (měly možnost většího profesního uplatnění, vyšší možnosti aktivit, zejména cestování, ...). Z původních dvacetiletých mamin se stávaly třicetileté prvorodičky. Tento postupný vývoj se projevil poklesem porodnosti v prvních cca pěti letech, pak nastala stagnace. No - a po deseti, jedenácti letech opět vzestup porodnosti na úroveň roku 1993.

Ne, paní Gajdůšková. Normální rodina nebude mít dítě jen proto, že jí někdo přidá na přídavcích dvě stovky či zaplatí dětem obědy.

PS: A těm velmi chudých by snad stačilo dávky na dítě posílat přímo do škol jako platbu oběda.

7 0
možnosti
Foto

Stát zkrátka vyslal signál, že mu je zcela jedno, kolik porodí ženy dětí a v jakém věku. Začalo by být vlastenecké nemít děti.

0 3
možnosti
VH

Ne, paní Gajdůšková - nebude to placeno z veřejných peněz. Budete z peněz daňových poplatníků, kterým jsou díky vámi (poslanci a senátory) schváleným zákonům ukradeny.

Vraťte nám 5 % DPH (snížená sazba), které Vaše vláda a současná vláda s Vaší podporou vytahuje z našich kapes bezdůvodně. Ano, bezdůvodně. Z těch 5 % byly čtyři určeny na částečné krytí podpory 2. důchodového pilíře. Po jeho hloupém zrušení není důvod tohoto zvýšení. Přesto nás trvale o nějakých 30 až 35 mld. okrádáte. To poslední procento bylo určeno ke krátkodobému překlenutí hospodářské krize. Možná jste si nepovšimla - ale ta krize dávno odezněla. Dalších nejméně 10 mld. kradete (týká se i základní sazby). Vraťte nám těch více než 40 mld. a nemusíte nic platit z "veřejných prostředků"!

4 2
možnosti
Foto

A tedy souhlasíte se současným zrušení stropu pro sociální a zdravotní pojištění?

0 0
možnosti
PK

Přečetl jsem si blog a i diskusní příspěvky, jen jeden z těchto příspěvků měl v sobě snahu diskutovat, jinak mix všeho, jen né argumentů proti předmětu diskuse. Sám jsem příliš štastný ve školní jídelně nebyl a mnohá jídla ve mně vzbuzují děsivé asociaci i nyní v kmetském věku, ale myslím, že se kvalita a i pestrost nabídky určitě významně posunula proti naší socialistické jídelně...

1 1
možnosti
VH

Myslet znamená ....

1 0
možnosti
LC

Paní Gajdůšková, víte proč má ČSSD tak zoufalé volební preference? Protože právě ti vaši potenciální voliči, ti lidé práce, už pochopili, že to jsou právě oni, kdo všechny tyhle vaše nesmysly všem zaplatí. Vašimi voliči už nejsou lidé práce, ale lidé na dávkách. A těch je, při dnešní hospodářské konjuktuře, bohudík (pro vás bohužel) málo.

3 1
možnosti
JH

J76a56n 13H91r25u45š13k93a

19. 12. 2018 13:26

tak hlavně lidé práce volí Hrabiše, protože ten nerozdává z cizího všem, ale sobě a to lidem nějak imponuje i když nevím proč...

4 0
možnosti
MM

Když si vzpomenu na své mládí, tak i za bolševika se obědy platily, někdy nestály za nic, někdy byly dobré, ale mou chuť chodit radostně do školy nezvýšily. Paní Gajdůšková jak ji dlouhá léta sleduju má trochu posunuté myšlení, logiky prosté. Jo Želechovice.

3 1
možnosti
JK

Budu stále a stále opakovat: NIC NENÍ ZADARMO !!! a DOTACE JSOU ZLO !!!

Vážení rodiče, za každou korunu, která půjde na úhradu podobných socialistických nesmyslů, vám stát z vaší peněženky vytáhne koruny dvě.

Milá paní si myslí, že spousta mladých párů se nyní začala usilovně snažit o početí dítěte, aby za šest let mohlo ono využít skvělého daru jídla ve škole. TO JAKO OPRAVDU? Máte nějaký nástřel očekávaného počtu novorozenců v přímé vazbě na dar oběda ve škole? Seženete aspoň jeden mladý pár, který (bez apanáže) prohlásí, že si určitě pořídí miminko, protože ho čeká školní oběd ZDARMA? Skutečnost je totiž přesně opačná a statisticky doložená. Totiž nejvíc dětí se rodí těm nejvíc chudým, to je na celém světě stejné.

Ano chudoba je těžká věc, nikdo o ní nestojí a když přijde je rád za každou pomoc, jenže nikdy, opakuji NIKDY nesmí být lehčí a výnosnější, než když člověk pracuje, aktivně se o sebe, svůj majetek a své živobytí stará. Pokud je někdo v bezvýchodné situaci a žádá dar od někoho, zejména státu, pak musí strpět prověření a doložení svého stavu a také by měl mít plán jak se z chudoby (za pomoci státu) dostane.

Jedině stabilní prostředí, osobní svoboda, právo svobodné volby a rozhodování dovolí mladým dlouhodobě plánovat, práci, majetek, peníze a děti. Pak jsou rodiče schopni zajistit svému dítěti nejlepší možné vzdělání a nějaký dar oběda je při plánování opravdu nezajímá.

Pokud se budete snažit chudákům dorovnat životní úroveň, tak se vám to jednou skutečně povede, všichni nakonec budeme ti chudáci a dál už nebude z čeho brát.

12 2
možnosti
DK

Bože..jak hluboce jsi klesla...já tím, že bez ohledu na ponižující stav rodičů, kteří musejí žádat o dávky...bylo by ovšem solidní říct...jak se ty najedené děti zapojí za 10 let do práce rukama či hlavou...

2 1
možnosti
ES

Převeďte sociální dávky těch, kdo léta nepracují, ač by mohli, na poukázky: máš nárok na lůžko na ubytovně a tři jídla v přilehlé jídelně. Odpracuješ si hodiny při obecně prospěšných pracích a získáváš kvalifikaci? Máš nárok na drobné kapesné. Toť vše.

A pak má smysl dávat všem dětem oběd ve školní jídelně, protože rodiče žádného z dětí nezneužívají sociální systém.

2 0
možnosti
MB

Píšete v textu, že obědy Zadarmo zvýší i školní docházku. Pak se řešení nabízí samo, přidejte i snídaně! Vzdělanost se zvýší Ihned! Prosím dotaz - Nová služba mne zaujala. Mám o obědy zájem. Vlastním Jídlonosiče, dal bych jej před branku RD. Kde se mohu k Odběru přihlásit ? Děkuji ... :-)

10 1
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1108x
PaedDr. Alena Gajdůšková, krajská zastupitelka a předsedkyně sociálního výboru ZZK,  předsedkyně Správní rady Univerzity T.Bati ve Zlíně, viceprezidentka Svazu pacientů ČR, členka etické komise ĆLK, členka Sdružení parlamentářů proti jadernému zbrojení a za odzbrojení. Bývalá poslankyně a senátorka, místopředsedkyně Senátu P ČR a ČSSD.  Původní profesí učitelka, pak personalistka a  vedoucí odboru školství a kultury ve Zlíně. Pracovala také jako poradkyně premiérů Špidly a Sobotky. Je dlouholetou členkou Sokola a ČČK.

Seznam rubrik