Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to troškařina. Přidejte snídaně, večeře a dopolední a odpolední svačinky. A ráno, večer a při absenci rozvoz až domů!

Je to přece pro děti, ne? Tak aby to bylo opravdu celé!

3 0
možnosti
Foto

Jak může někdo být tak asociální a škodit prosazováním obědů zdarma.

1 0
možnosti

Paní Gajdůšková, víte o tom, že již existuje program, který umožňuje dávat chudým dětem obědy zadarmo a je to financováno z peněz EU!

Můžete mi vysvětlit, proč se, když ČSSD tak úsilovně myslí na chudé děti, jihočeský kraj, který vede ČSSD, odmítá do tohoto programu zapojit?

5 0
možnosti
Foto

Paní Gajdůšková a jí podobní ztrácejí pojem o realitě.

Každá rodina postižená tím, že má sice nevýdělečnou maminku, která ale rozhazuje plnýma rukama je odsouzená k zániku. Na podobné nesmyslné experimenty musí každá rodina pojít. Uhyne ten kdo tyto rozhazované příjmy musí zajistit. Cedník prostě po okraj nikdy nenaplníš!

Všichni tito státní úředníci, nichž je milá paní představitelkou, by měli býti hnáni bičem od zdrojů, kterými jsou naše daně.

Ten kdo tyto populisty volí, by si měl uvědomit, že tito marnotratníci rozhazují z jeho peněz, které mu napřed pomocí všech těch možných nesmyslných daní ukradli!

Nemám nic proti tomu, aby paní Gajdošíková živila děti podobně postižených jelit, ale ze svého!

11 1
možnosti

Už jsem doufal, že skončím, ale jednu poznámku musím:

Nikdy jsem neslyšel od mých mladších sourozenců a jejich vrstevníků, ani od dcer (a vrstevníků), tím méně od vnoučat s věkovým rozpětím dvacet let (a vrstevníků), že by se do školky či školy těšili kvůli obědům.

Neuvěřitelné tvrzení autorky.

15 1
možnosti

P32e13t34r 82P49a47v54l10í53k

19. 12. 2018 14:15

Vidím, že se tu sešli samí odpůrci toho, aby byly obědy všech dětí v MŠ a na první stupni ZŠ hrazeny ze státního rozpočtu. Každý má samozřejmě právo na názor, ale není jasné, proč je v reakcích tolik vitriolu a nevěcných výpadů. Já bych k blogu Aleny Gajdůškové dodal, že obědy zdarma mají už několik desetiletí například ve Finsku, které má jeden z nejlepších vzdělávacích systémů na světě, což souvisí i s tím, že si nemyslí, že děti mají doplácet na sociální postavení rodičů. Dobře tam ví, že řada rodičů má hluboko do kapsy, ale nechtějí si to přiznat nebo by se styděli jít si pro sociální dávky. Proto je lepší nestigmatizovat rodiče a děti a vyřešit to plošně. Děti jsou koneckonců budoucností nás všech, a tedy i odpovědností.

Také bych dodal, že obědy zdarma jsou samozřejmě součástí širší koncepce vzdělávání, která vychází z vědomí, že škola není jen místo výuky, ale také mimoškolních aktivit. Pro mnoho rodin a pracujících rodičů je tento aspekt velmi důležitý a ČSSD ho chce podporovat, mimo jiné i tím, že děti nebudou zůstávat ve škole hladové. Krásný den.

3 8
možnosti

Ovšem nejsme ve Finsku a dlouho nebudeme...!!

0 0
možnosti

Za obrovskou zhůvěřilost považuji prohlašování levičáků, že žádost o něco, nač mám právo je ponižující. Není, paní Gajdůšková, není. Prostě jen prokazuji svůj nárok.

Tedy - asi bych měl napsat: "Nebylo by, paní Gajdůšková, kdyby politici, sledující pouze své budoucí opětovné zvolení do dobře honorované funkce lidi tvrzením o ponížení nehecovali."

4 1
možnosti

Co, prosím pěkně, považujete za "opravdu bohatou" rodinu?

Já vím, že polovina lidí má příjem vyšší než medián příjmu. Ti nejsou bohatí?

Jak si představujete vyrovnání chudoby? Že si všichni zaplatíme v daních obědy zdarma, jízdné zdarma, bydlení sociální, ... Když je nás tak velká většina chudých!

Nikdo to za nás, daňové poplatníky, nezaplatí.

6 0
možnosti

Vadí Vám rozdíl mezi "skokem" příjmů na hranici pro příjem dávek? Připravte zákon, který zajistí postupné snižování dávek (analogicky přídavku na bydlení). Jak jednoduché řešení.

0 0
možnosti

Je pravda, že převážná část nákladů ve školních (a závodních) kuchyních je dotována. Takže děti (rodiče) platí jen náklad na potraviny. To existuje - co pamatuji - nejméně šedesát let. Takže ano, platí se méně, než v restauraci. Ale přesně tolik, jako za "materiál" doma.

Mimochodem - nezdá se, že by údaj o pouhé třetině nákladů byl korektní (srovnám-li 26 - 30 Kč v jídelně a cca 100 Kč v restauraci /s obsluhou a ziskem/).

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS