Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A anexe Ukrajinského území válečným aktem je pro Vás zcela přijatelná? Verbálními protesty Putina nezastavíte.

0 0
možnosti

Bývalému členu KSČ Kuberovi to je asi už všechno jedno, protože na něho se branná povinnost nevztahuje.[>-]EU

1 2
možnosti

Pořád se zapomíná na to, kdo rozpoutal události, které občanské válce předcházely. Rozhodně to nebyl "Putin", který financoval, vyzbrojil a organizoval "Majdan", jehož následkem byla občanská válka. Válka také neprobíhá u hranic EU, natož USA a není tam genocida Evropanů nebo Američanů.  Prostě Amík si může dovolit všechno a jiné země jen s jeho souhlasem. Války, které USA otevřeně vedly,  jsou dle vás spravedlivé a hájily územní celistvost a nedotknutelnost hranic  USA.  Zde, v tomto konfliktu je zcela jasné, kdo je napadený a kdo agresor. Domníváte se, že u nás by Sobotka s mobilizací dopadl  jinak než FICO na Slovensku.???, kde ho většina národa poslala do Brusele. Jen naše  sdělovací mainstreamové media by vyzdvihávala těch pár desítek nebo stovek bojechtivých a miliony, co na to s...  by jim byly opět u Brusele. Diplomacie dle scénáře USA je bezpodmínečně se jim podřídit,  no a kdo se nepodřídí ....... takže p. Kubera má jaksi pravdu

4 3
možnosti

Pan senátor Kubera má bohužel pravdu. Historické zkušenosti nás učí, že pokud se nepodaří ruskou expanzivní politiku zastavit hned v zárodku, tak je válka neodvratná. Můžeme se pak jenom modlit, aby nebyla vedena zbraněmi hromadného ničení.

6 1
možnosti

Jen se divím, proč ti Rusové expandují či expandovali do Jugoslávie, Afghánistánu,. Iráku, Jemenu, Libye, Sýrie. Zavraždili statisíce civilistů a dali do pohybu několikamilionovou masu uprchlíků. Zároveň i rozpoutali teror v Západní Evropě:-(

2 4
možnosti

Paní Gajdůšková je ukázkou naprosté politické neschopnosti. Ale aspoň není moc aktivní, jako třeba Marx Leninová, či Šabatová a další hrůzy. Takže, pan Kubera nemá na případný vznik další WW vůbec žádný vliv. Stejně jako všichni, kteří tu zbytečně jako já, klepou do klávesnice :-). Tím chci říci, že si všichni (a tím myslím i "světové" české politiky) můžeme cancat a psát co chceme, protože to nic podstatného neovlivní. Pokus se ti, kdo řídí Ameriku, rozhodnout řešit problémy vojensky, můžeme je podporovat, můžeme se přidat, můžeme nesouhlasit, můžeme i důrazně nesouhlasit a můžeme se i stavět na hlavu a spoustu dalších zbytečných věci - ale to bude tak všechno, co s tím budeme moci dělat ;-).

5 0
možnosti

A že vojensky řeší problémy Rusko, to vám nevadí?

4 0
možnosti
Foto

Řešit takový konflikt diplomatickou cestou je správné, pokud to bude akceptovat i druhá strana. Což nějak není vidět.

Proto je třeba diplomatické úsilí posílit nějakým tím tankem v záloze. Bohužel, s některými se jinak jednat nedá.

Postoj naší vlády není jen opatrnický, on je spíš zbabělý.

5 2
možnosti

Tak Pavlíku běž do politiky a naprav to.:-)

2 0
možnosti

Vážená paní Gajdůšková, z toho co jste napsala o panu Kuberovi, nemohu ani zdaleka vyčíst, že by snad měl pan Kubera, nebo kdokoli z jeho blízkosti "ve svém arzenálu třetí světovou válku". To by snad musel napsat, že se o řešení konfliktu na Ukrajině světovou válkou sám zasadí, nebo že by se to tak mělo řešit. Vyčetla jste snad z jeho vyjádření něco podobného? Jeho výrok se dá chápat pouze tak, že podle toho, jak je konflikt řešen, vypadá to, že nakonec skončí světovou válkou. Podle mého názoru se pan Kubera snaží na to upozornit, ne třetí světovou válku prosazovat. Vaše osočení je buď účelové nebo hloupé. Ta druhá možnost je, vzhledem k vašemu postavení a vlivu, podstatně horší.

11 0
možnosti

Citace pana Kubery z roku 2011 (asi mel pravdu). Dle mého nazoru mluvi o rizicích a ta se neustale zvetsuji.

„Co mě děsí, je to, že myšlenka na světovou válku, stále zůstává a v souvislosti s krizí na mnoha úrovních může opět vejít na scénu. Přitom za současných podmínek může válka vzniknout a začít prakticky do 24 hodin – dokonce i v kratším časovém horizontu. Toho bychom se měli bát a snažit se udělat maximum, aby se tak nestalo. Stačí pozorovat to, co se děje v Severní Koreji, rizikem může být i Írán. A to, že to je od nás daleko, nemusí hrát absolutně žádnou roli,“ uzavřel svůj komentář pro ParlamentníListy.cz senátor Jaroslav Kubera.

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Kubera-ma-strach-Svetova-valka-muze-zacit-hned-zitra-218099

A muj názor na aktualni vyjadreni - Kubera pravdepodobne analyzuje, jakym zpusobem dopadaly krize v minulosti. Nemyslim si, ze by rikal, ze ji chce, ale ze říká, ze jsme jiz několik let v nekoncici, naopak gradujici, krizi a ty v minulosti koncily, jak koncily.

Nastesti zkrachovale politicky nemohou určovat co je a co není prijatelne.

5 0
možnosti
Foto

jednou z toho bude bestseler " Jak Lubošek s Bohouškem dělali zahraniční politiku".

2 0
možnosti
Foto

A48l69e96š 48P71r73a79g95e34r

16. 2. 2015 14:09

když vůl plácne blbost, tak jen kráva se ozve a jeho blbost rozvede, branky body vteřiny...

0 2
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1108x
PaedDr. Alena Gajdůšková, krajská zastupitelka a předsedkyně sociálního výboru ZZK,  předsedkyně Správní rady Univerzity T.Bati ve Zlíně, viceprezidentka Svazu pacientů ČR, členka etické komise ĆLK, členka Sdružení parlamentářů proti jadernému zbrojení a za odzbrojení. Bývalá poslankyně a senátorka, místopředsedkyně Senátu P ČR a ČSSD.  Původní profesí učitelka, pak personalistka a  vedoucí odboru školství a kultury ve Zlíně. Pracovala také jako poradkyně premiérů Špidly a Sobotky. Je dlouholetou členkou Sokola a ČČK.

Seznam rubrik