Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A co ja tak skveleho na skandinavskem modelu? Ze cast lidi maka a ze sveho platu plati 40% dan a zbytek, tj. lenosi, co radeji zustanou doma nez aby delali neatraktivni praci, lini pristehovalci, co maji 3 tridy zakladky a neumi jazyk, lidi, co se nechali poslat na nemocenskou pro konflikty v praci, pak nemocni a duchodci dostanou pekne prachy? Ozyvaji se hlasy, ze v takovem systemu, kdy jsou pracujici odrbavani a zbytek si zije pohodlne z davek, nema smysl pracovat. Asi tak.

0 0
možnosti

A33d12a87m 88S68t88a69v21a

28. 8. 2014 18:49

"...Je solidarita sprosté slovo?...": Je to zásadní výraz T.G. Masaryka v jeho ekonomicko - sociálním rozvažování, konkrétně v jeho Sociální otázce II. díl.

0 0
možnosti

Ať si své zdroje společnost rozděluje jak chce. Mám však velké výhrady k tomu, aby rozdělovala i mé zdroje.

2 0
možnosti
Foto

A vy něco vlastníte bez souhlasů ostatních, také samo o sobě nic nevlastnících jedinců? Elementárním předpokladem toho, že něco si můžete považovat za své vlastnictví, je minimálně tolerance těch ostatních, že jste si něco oddělil od společného. Vlastnictví je krádež.

0 1
možnosti

S kolika lidmi ze Skandinávie (s výjimkou ukecaných politiků) jste diskutovala? Ti, se kterými jsem měl příležitost svojí bídnou angličtinou diskutovat já, rozhodně nebyli přesvědčeni, že "skandinávský model solidární společnosti, který je na sever od nás, je všeobecně přijatým a dlouholetou praxí prověřeným principem." Jejich názor byl zcela opačný.

  PS: Umíte tu anglinu alespoň "bídně"?

2 0
možnosti

..co je to za hnusnou rudou agitku....????

1 0
možnosti
Foto

Dobrovolná ne, vynucená ano.

3 0
možnosti

Solidarita je něco zcela jiného. Vy máte na mysli "nucenou solidaritua", což je prachobyčejné přerozdělování, které téměř vždy vede od dobrých úmyslů ke špatným koncům.

4 0
možnosti

Zní to hezky. Ale hlavní předpoklad úspěšnosti společnosti naší nebo skandinávské tu chybí: morálka.

0 0
možnosti

Nojo, nejaka soudruzka by zase chtela rozdavat z ciziho.

3 0
možnosti

M62i26l75o98š 73B49é45m

28. 8. 2014 14:04

Ze solidarity udělali prosté slovo socialisté, když z dobrovolné vzjámné pomoci udělali násilný přerozdělovací systém.

3 0
možnosti
Foto

Bismark a Bonaparte byli socialisti? A kdo už tedy potom nebyl?

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1108x
PaedDr. Alena Gajdůšková, krajská zastupitelka a předsedkyně sociálního výboru ZZK,  předsedkyně Správní rady Univerzity T.Bati ve Zlíně, viceprezidentka Svazu pacientů ČR, členka etické komise ĆLK, členka Sdružení parlamentářů proti jadernému zbrojení a za odzbrojení. Bývalá poslankyně a senátorka, místopředsedkyně Senátu P ČR a ČSSD.  Původní profesí učitelka, pak personalistka a  vedoucí odboru školství a kultury ve Zlíně. Pracovala také jako poradkyně premiérů Špidly a Sobotky. Je dlouholetou členkou Sokola a ČČK.

Seznam rubrik