Diskuse

Jednání s církvemi byla úspěchem i zklamáním

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J82a66n 21Š79u79r94c

29. 3. 2014 13:41

Soudružko Gajdůšková jste už vyloženě trapná s Vaší demagogii a bojkotem církevních restitucí. Snažíte se vytřískat co nejvíce z majetku, který se má církvi v restitucích vrátit a který KSČM a ČSSD v roce 1948 sprostě církvi ukradli. Váš blog je jen pro Vaše osobní zviditelnění a populismus pro méně chápavé voliče a také evidentně samá lež. Píšete, že církev podle Vašich informací na rozdíl od jiných restituentů, si výši náhrad stanovily církve samotné. Nevadí Vám, že v této věci sprostě a účelově lžte? Výši náhrady církvím už kdysi vypočítal člen ČSSD a ministr kultury Pavel Dostál a došel ke stejnému výsledku a ke stejným číslům jaká se uvádějí dnes. Dále stejnou náhradu pro církve vypočítala i studie nezávislé národohospodářské fakulty VŠE. Že se církvím se bude dávat 2 miliardy ročně, což je 1,5 promile ze státního rozpočtu to Vám a Vaší straně vadí, ale že se na podporu obnovitelných zdrojů energie dá 30 miliard ročně, vám už ale nevadí, že? A navíc podporu obnovitelných zdrojů odhlasovala ČSSD spolu s komunisty.  Tam by jste měla zaměřit Vaší pozornost a přestat napadat vrácení majetku církvím. Sprosté je i zdanit církvím finanční vyrovnání, to totiž není žádný dar, ale náprava křivd.

Ten Váš populismus může Českou republiku zavést až před mezinárodní soud, po kterých bude stát platit i náhrady za neoprávněné užívání cizí věci, za neoprávněný prospěch za celou dobu zadržování ukradeného církevního majetku. Pak by totiž přišly na řadu žaloby na Český stát a v arbitrážích by stát nezaplatil jen 59 miliard ve 30l etých splátkách (což je dobrovolně vyjednaná snížená náhrada). Ale taky by církve mohly přes arbitráže vymáhat 2 x tolik, plus sankční úrok z této 2 x vyšší částky za prodlení státu od data podpisu smluv církví se státem a to ne ve splátkách na 30 let, ale do 5 ti let hotově. Zřejmě si myslíte, že bojkotem navrácení majetku církvím získáte pro ČSSD politické body pro další volby.

1 0
možnosti
VS

Je zajímavé jak ČSSD bojoval za restituci svého majetku. A pokud vím tak si nenechá kecat do toho co sním dělá. Zameňte si pře d vlastním prahem a neútočte na povadlé city některých vašich voličů. ;-O

2 0
možnosti

Jenom je zajímavé, že ČSSD nebojovala o restituce s občany, ale se státem. Občani neměli nic proti tomu, aby se Lidový dům ČSSD vrátil. Mimochodem tam stát nevracel nic, tam komunisti předali  svůj majetek zpět ČSSD. A tuto smlouvu stát napadl.

0 0
možnosti
MP

Soudružko Gajdůšková a ostatní soudruzi v ČSSD. jednáte jak praví komanči. Nejraději byste znovu zestátnili veškerý majetek. Porušujete smlouvy, zákony a ústavu, pohrdáte rozhodnutím ÚS! To vše dělali komunisté před vámi. Stydte se! Kvůli 1,5 promile z rozpočtu! Bojujte za solárky, které jste zorali! I komunisté kontrolovali cizí majetky! Jste proti lidem, protože nechcete, aby se církve staraly o staré lidi a invalidní děti!!! Jste asociální strana!!!!!!!!!

3 0
možnosti

Se solárkami se obraťte na pana Babiše. Ten slíbil, že to vyřeší.

0 0
možnosti
BT

takže vám zhruba řekli že je vám prd potom co si se svým majetkem hodlají dělat, nevím mají na to právo či nemají?

1 0
možnosti
DH

Paní Gajdůšková, slibovali jste, že církevní restituce změníte a tím, že jste do vlády vzali lidovce, s tím nyní  neuděláte nic, takže nedodržíte slib a voliči vám to spočítají, tak jak to spočítali za nedodržení slibů ODS.:-/

1 0
možnosti
PK

Vy jste jim taky naletěla?

1 0
možnosti
JT

Cirkevnici dostanou majetek a penize a ja jsem prestal chodit do kostela. Oni maji penize, ale uz nemaji me. Meli pravo na tuto volbu a ja mam zase pravo myslet si o nich svoje.

2 0
možnosti
PK

Oni to bez vás zvládnou;-)

3 0
možnosti
Foto

Je hodně smutné, že paní Gajdůšková, která je tak dlouho političkou neví, jak byl ohodnocen církevní majetek a tvrdí, že si výši náhrad stanovily církve samotné. Takže při ohodnocení majetku byly použity tržní ceny, aby výsledné ocenění představovalo spravedlivou hodnotu majetku, který byl církvím v minulosti protiprávně odebrán, a se kterým v důsledku toho nemohly nakládat a mít z něj užitky. Za nevydaný majetek bude církvím vyplacena náhrada ve výši 59 mld. Kč. Tato částka bude splácena po dobu 30-ti let ve výši cca 2 miliardy ročně (to jsou necelé dvě tisíciny státního rozpočtu). Tato částka představuje hodnotu církevního majetku, který po provedení „církevních restitucí“ zůstane stávajícím držitelům bývalého církevního majetku. Ihned s platností zákona bude odblokováno 44 % historického církevního majetku (v hodnotě 59 mld. Kč), s nímž zejména obce budou moct nakládat ve prospěch svých území. Platná Listina základních práv a svobod stanoví, že stát se nesmí vázat na žádné náboženské vyznání a že církve jsou na státu nezávislé a spravují si své záležitosti nezávisle na státních orgánech. Ústavní soud vydal rozhodnutí, že církevní restituce jsou v pořádku.

4 1
možnosti
Foto

Ještě jednu informaci pro věci neznalou paní Gajdůškovou. Na navrácení majetku dohodly křesťanské církve, Federace židovských obcí, vláda, Svaz obcí a měst, Agrární komora, Asociace soukromých zemědělců.  Mám dojem, že ČSSD by měla ukončit spory kolem církevního majetku a uklidnit společnost. Získání Lidového domu v restituci, také nebylo zrovna košér.  Nikdo jej přesto nespochybňoval.

4 1
možnosti
PF

P88e82t97r 73F63o61j49t79í68k

28. 3. 2014 21:06

RvA co takhle transparentní ČSSD? Nejdříve y to chtělo úklid vvlastního chléva a pak teprve soudit druhé..

6 0
možnosti
Foto

fuj, paní Gajdůšková

5 1
možnosti