Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážená paní učitelko, už jsem to tu jednou psal:

Když ukradnete v obchodě štangli salámu za 300, chytnou vás a odsoudí k náhradě, myslíte že majitel salámu přistoupí na vaši velkorysou nabídku, že mu zaplatíte jenom 250 Kč? I když k tomu jednání o ceně salámu ustavíte expertní komisi?

10 1
možnosti

Ta velkorysost církve spočívá v tom, že za tu štangli salámu chce ten obchodník s deštěm 600,-Kč.

2 6
možnosti
Foto

Jednoduše jste měli více přemýšlet, když jste si dali tak, promiňte, hloupý volební slib. Následná křeč z toho vybruslit je až trapná.

8 1
možnosti

V době kdy ho vyslovili, nebyl ten slib hloupý. Jak vidíte, výsledek se dostavil.

A teď už se jenom bude - jak už je u ČSSD zvykem - zasazovat do reálného rámce.

4 0
možnosti

Zabavení majetku církvím po roce 48 je nezpochybnitelné. Církve do této doby majetek vlastnili a požívaly svobodu v nakládání s ním. Kompenzaci církvím vidím jako nutnost a narovnání spravedlnosti. Myslím že nemůže nikdo nutit církve k tomu, aby uzavíraly jakékoliv smlouvy na předkupní práva. Majetek by měl být navrácen v tom stavu, jak byl zabaven, tedy bez jakýchkoliv podmínek a omezení. To že stát do některých oblastí hodně investoval nevidím jako argument, nikdo stát nenutil, aby majetek církvím kradl a investice byla jeho svobodná volba, nevím proč by měly církve na tento fakt brát ohled. V podstatě režim který tu dosud byl, upravoval stát a nyní chce po církvích, aby byly schovívavé a "omluvili" slendrián, který stát vytvořil s apelem na lidskost a ohledy vůči státu. Je jasné, že současný stav státu není jen vinou krize. V podstatě bude krize v nějaké podobě vždy a nikdy na tom nebude stát dobře, to už je trend doby a nepřiznaná realita. Církve nemůžou sloužit jako záchrana pro stát tím, že ustoupí od svých požadavků a stejně by to ničemu nepomohlo. Hospodaření státu to nezachrání a nic nemůže omluvit, že to, co bylo ukradeno, mělo by být vráceno.

8 0
možnosti

"Církve do této doby majetek vlastnili a požívaly svobodu v nakládání s ním".

Není pravdou, absolutně ne, směly ho používat toliko na výživu církevních prelátů.

1 7
možnosti
MT

Co bylo ukradeno, má být vráceno. Další věc je, proč by měl stát /jako dosud/ financovat chod církví a přispívat na údržbu a jejich provoz ? Na vrácení církevího majetku bude stát přispívat asi 2mld. ročně. Solární tunel odhlasovaný ČSSD, KSČ a Lidovci budeme platit ročně 30mld ! Paní učitelka Gajdůšková, která byla pro tento tunel by měla šoupat nohama.

7 0
možnosti
JP

J43a12n 39P22a27v82l20í43k

28. 3. 2014 19:47

Zase jeden pokus podrobit se diktátu lúzy. Špičky politických stran, aspoň těch demokratických, by měly být schopny tu lúzu usměrňovat a nikoliv vyhovět jim v jejich negativních a společnost otravujících náladách. Snaha deformovat právní stát a vyhrožování diktátem, to už jsme opravdu daleko nazpět v normalizaci.

8 0
možnosti

A co když pak vyhrají volby komunisti?

0 4
možnosti
MK

Problém je v tom, že jste sice "věřícím člověkem", ale vaší vírou je kulturní marxismus.

9 0
možnosti
ZJ

Vaše zarputilost hraničí s fanatizmem. Jako majitel a často i manuelní pracovník malé firmy často žasnu nad Vašími "vynálezy".

Mám vrátit movitý i nemovitý majetek původnímu majiteli. Něco již vrátil nelze, tak se dohodnu na finanční úhradě. Dokonce je mně povolen splátkový kalendář. Ale jstejně to je lump. Vžďyť je to jasné. Máte na to zkoušku z marx-leninismu na VŠ. A tak budete vyhrožovat, zdaňovat nezdanitelné a nařizovat. Ať podává zprávu, co se svým majetkem dělá.

Já osobně jsem ateista, co si o Vás asi myslí věřící. Možná něco o Hodinové - Spurné.

8 1
možnosti
JT

Vite, ony ty cirkevni lumparny se pamatuji lepe nez to ostatni. A ty lumparny se dely jen v dobach, kdyz byla cirkev na koni. Kdyz mela majetek a moc.

0 2
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1108x
PaedDr. Alena Gajdůšková, krajská zastupitelka a předsedkyně sociálního výboru ZZK,  předsedkyně Správní rady Univerzity T.Bati ve Zlíně, viceprezidentka Svazu pacientů ČR, členka etické komise ĆLK, členka Sdružení parlamentářů proti jadernému zbrojení a za odzbrojení. Bývalá poslankyně a senátorka, místopředsedkyně Senátu P ČR a ČSSD.  Původní profesí učitelka, pak personalistka a  vedoucí odboru školství a kultury ve Zlíně. Pracovala také jako poradkyně premiérů Špidly a Sobotky. Je dlouholetou členkou Sokola a ČČK.

Seznam rubrik