Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

J@kub17

3. 2. 2009 21:38
Demagogie

1) Eu nenařizuje, že musí být 1/3 dětí v jeslích ale jen, že na to mají být kapacity.

2) spojovat jesle s bývalým režimem mi  připadá jako blbost a zavání to ideologizací problému.

Mrzí mě, že pan Nečas (považuji ho, za jednoho z těch lepších ministrů) z téhle věci udělal zas nějaký boj proti socialismu atd. S tímto to nemá fakt nic společného. Chudší rodiny si opravdu nedokáží zaplatit chůvu a proto jim nic jiného nezbývá.Mít kapacity v jeslích není ani socialistické ani modré.. prostě je to známka vyspělého státu, který dokáže zajistit občanům základní služby.

Kdy už se konečně dočkáme racionálního řešení??? A přestanou se věci ideově zabarvovat...

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

3. 2. 2009 21:25
Paní Gajdůšková, jsem produkt koletivních zařízení.

Do jeslí jsem byla odložena již v 8 měsíci života a pak následovala školka, družina, letní tábory, prostě vše, kam mne bylo možno odložit. Se svými dětmi jsem byla doma díky šťastné shodě okolností 8 let, protože vím, jaké to bylo. Nemyslím si, že ženám pomohou jesle, pomohlo by jim zásadně, kdyby se otcové v podstatně větší míře věnovali péči o děti a domácnost a tím se jejich možnosti na trhu práce vyrovnaly. Aby muži neslyšeli na poradách, jako ten můj, když jednou hlídal nemocné dítě, že je neschopný, protože si hlídání neumí zařídit. Mimochodem víte, že služby chůvy jsou zatíženy 19% daní DPH, což přispívá k tomu, že si je málo žen může dovolit? Můžete mi vysvětlit proč? 

0 0
možnosti
A

akki

3. 2. 2009 22:21
Re: Paní Gajdůšková, jsem produkt koletivních zařízení.

Vlastně s Vámi souhlasím. Jen připojím svou zkušenost: Do jeslí jsem nechodila, ve třech letech jsem zatoužila poznat školku, ale odpoledne a večer jsem byla se svými rodiči. Přesto můj vztah k nim byl - jak to nejlépe pojmenovat? - vlažný.Podotýkám, že jsembyla milovaný jedináček.  Můj syn nastoupil  v osmi měsících do jeslí. Mám trochu nestardantní povolání. Někdy ho večer  hlídal muž nebo paní na hlídání. A přesto spolu máme skvělý vztah (bude mu šestnáct). Každě dítě je osobnost, stejní nejsou všichni rodiče.

0 0
možnosti
D

dnb/

3. 2. 2009 21:01
co?

našimi zkušenostmi. chcete říct vašimi, socialistickými zkušenostmi. ta drzost komoušů je veliká.8-o:-©

0 0
možnosti
PB

arrosage

3. 2. 2009 20:59
První tři roky

v životě dítětě jsou absolutně zásadní.. a nikdy později už nednatelné.. každá matka, která odloží dítě do jeslí jen kvůli kariéře, se chová vůči svému dítěti nezodpovědně..

0 0
možnosti
JN

honzajaka

3. 2. 2009 20:54
Většině

dětí by jesle určitě prospěly, aby se trochu otrkaly

0 0
možnosti
PB

arrosage

3. 2. 2009 21:00
Re: Většině

v jeslích se nikdo neotrká.,. vědomí k tomu ještě nemá vytvořeny potřebné nástroje..

0 0
možnosti
VH-SE

Velká hlava - slunce Evropy

3. 2. 2009 20:53
Mno, senátorku,

už jsem tento "produkt" nahlásil do Lihového domu Jyrkovi - vašemu vůdci oranžové tlupy. Podle jeho, Zvorálkova a jiných včetně Ozubené pleše mají na EU jiný názor. Prý je to OK. Napřed si o tom soudruzi a soudružky popovídejte v nezaplaceném Liháči a pak svejma slovníma exkrementama obtěžujte. Zatím to krmte sockám s IQ do 90, ty vám to zas uvěří. Stačí k tomu dodat, že EU bude přispívat na 13-tou podporu a oni už s bučením půjdou. Čest tvojí práci, soudružko.

XXX

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1108x
PaedDr. Alena Gajdůšková, krajská zastupitelka a předsedkyně sociálního výboru ZZK,  předsedkyně Správní rady Univerzity T.Bati ve Zlíně, viceprezidentka Svazu pacientů ČR, členka etické komise ĆLK, členka Sdružení parlamentářů proti jadernému zbrojení a za odzbrojení. Bývalá poslankyně a senátorka, místopředsedkyně Senátu P ČR a ČSSD.  Původní profesí učitelka, pak personalistka a  vedoucí odboru školství a kultury ve Zlíně. Pracovala také jako poradkyně premiérů Špidly a Sobotky. Je dlouholetou členkou Sokola a ČČK.

Seznam rubrik