Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Josef Myslín

14. 12. 2007 1:47
Dále bych se zeptal...

Když tedy je podán podnět k Ústavnímu soudu, opravdu nemusím podle vašeho výkladu zákon dodržovat až do rozhodnutí Ústavního soudu, přestože je platný a účinný? Ústavní soud zákon může zrušit, toto zrušení je však závazné až nálezem ÚS, do tohoto nálezu zákon platí a já jako občan jsem přeci povinen se jím řídit. Nebo nám chcete tvrdit opak?

Já chápu, že se vám nynější reformy nelíbí. Nám se však také nelíbily vaše zákony o registračních pokladnách, minimálních daních a jiné. Přesto jsme nikdy nevyzývali k nedodržování těchto zákonů. Slibovali jsme změnu v případě vlády a zisku parlamentní většiny.

Činte totéž. Ale buďte féroví. Říkejte občanům pravdu - chcete bezplatné služby? Nic takového NEEXISTUJE. Řekněte pravdu, že jedna skupina občanů bude solit peníze jako mourovatá, zatímco jiná se poveze. Řekněte na rovinu, že abychom my mohli jíst z plného koryta, zadlužíte naše děti a vnuky. Řekněte na rovinu, že nechcete tvořit, ale jen přerozdělovat jinými vytvořené.

0 0
možnosti

Josef Myslín

14. 12. 2007 1:42
Jen bych doplnil,

že citace Listiny základních práv a svobod zní přesně takto:

Občané mají na základě veřejného pojištění právo na bezplatnou zdravotní péči a na zdravotní pomůcky za podmínek, které stanoví zákon.

Za podmínek, které stanoví zákon. Zákon tedy může jako podmínku stanovit právě poplatek u lékaře, může stanovit jako podmínku řádné placení zdravotního pojištění, může stanovit jako podmínku ledacos. Nechci předjímat rozhodnutí ÚS, k tomu nejsem oprávněn. Jako občan však chápu, že z veřejného pojištění nelze zaplatit vše už z toho důvodu, že na pojištění se prostě nevybere dostatečný objem peněz.

Paní senátorko, račte nám tedy zodpovědět otázku - KDE získáte potřebné prostředky? Že byste opět navrhovala váš systém - tedy zvýšení zdravotní daně a tím ještě více potrestala ty, kdož umí, tím, že to budou právě oni, kdo budou platit to, co chtějí všichni?

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1108x
PaedDr. Alena Gajdůšková, krajská zastupitelka a předsedkyně sociálního výboru ZZK,  předsedkyně Správní rady Univerzity T.Bati ve Zlíně, viceprezidentka Svazu pacientů ČR, členka etické komise ĆLK, členka Sdružení parlamentářů proti jadernému zbrojení a za odzbrojení. Bývalá poslankyně a senátorka, místopředsedkyně Senátu P ČR a ČSSD.  Původní profesí učitelka, pak personalistka a  vedoucí odboru školství a kultury ve Zlíně. Pracovala také jako poradkyně premiérů Špidly a Sobotky. Je dlouholetou členkou Sokola a ČČK.

Seznam rubrik