Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milan

14. 12. 2007 16:47
Ta blábolí víc než komunisti.

Zlý úmysl nebo hloupost?

Nejspíš obojí - zlá a hloupá baba.

0 0
možnosti
AH

nyny.

14. 12. 2007 16:01
no to koukám

Že by se paní senátorka obtěžovala reagovala v diskusi ?Pokud se v diskusi není ochotná vyjádřit, pak nechápu, proč píše blog.

0 0
možnosti

KKK

15. 12. 2007 0:27
Re: no to koukám

protože to Jirka nařídil.

0 0
možnosti

Bronislav šimoník

14. 12. 2007 13:31
Zajímalo by mne...

...jak by postupovala soudružka senátorka v případě, že by volby dopadly opačně a poplatky zavedl Drath, který je sám (dokud byl ministrem a před tím) prosazoval....(Y)

0 0
možnosti

petrof

14. 12. 2007 13:00
článek je tak navzájem protichůdný,

a laciný, že snad ani nemá cenu reagovat. Snad jen poslední odstavec je pravdivý.

Jo, máme to ale materiál v té horní sněmovně !! No, ono je to v té dolní snad ještě horší ?? Rv

0 0
možnosti

Jarda

14. 12. 2007 15:16
Není. Ani ten poslední odstavec není pravdivý.

Věta "O jednotlivých zákonech si můžeme myslet co chceme, ale pokud jsou platné, je nutné je v právním státě ctít" není pravdivá. Platný zákon ještě nemusí být účinný a neúčinný zákon se nedodržuje a dodržovat ani nesmí.

Ani věta "Nápravy pak lze dosáhnout až při volbách, když si občané zvolí strany tvořící zákony, které jim budou sloužit a ne je poškozovat" není pravdivá. Politické strany netvoří zákony a nesmí je tvořit. Zákony má tvořit parlament, přesněji parlament na návrh vlády nebo kraje nebo senátu s tím, že žel i jednotliví poslanci mohou návrhy podávat.

V tom článku je to lež na lež.

0 0
možnosti

Bronislav šimoník

14. 12. 2007 10:40
regulace

Zaručuje ustava také občanovi bezplatné nadužívání a plýtvání ? Jelikož velká spousta občanů k zdravotnímu systému (ostatně jako ke všemu ostatnímu) přistupije velice bezohledně a péčí !zdarma" neuvěřitelně plýtvá, je nutno nastavit regulační mechanismus, který by nutil občany o tomto plýtvání alespoň minimálně přemýšlet. To, že do systému poplatků spadnou i ti potřební je bohužel daň za naši vlastní betohlednost. Pokud by se péče nezačala regulovat, mohli bysme se v budoucnu dočkat také toho, že na zdravotní péči by padl celý národní důchod

0 0
možnosti
MB

buxus

14. 12. 2007 10:03
Zase porušení pravidel

Tvrzení: "Nápravy pak lze dosáhnout až při volbách, když si občané zvolí strany tvořící zákony, které jim budou sloužit a ne je poškozovat. " je neplacená reklama a to reklama klamavá. Paní Gajdůšková, kterépak strany to jsou co budou voličům sloužit a ne je poškozovat (ať již přijímanými zákony či jinak). Doufám, že nebudete jmenovat stranu, v jejíž řadách jsou lidé jako Gross, Kakaový Bob, Fencl a další.  

0 0
možnosti

Jarda

14. 12. 2007 9:53
Když jsem zjistil,

že už prvé tři věty článku jsou lež - každá z nich je nehorázná lež - nedokázal jsem číst dál.

Je neuvěřitelné, že takovíto lidé sedí v senátu a vykonávají moc zákonodárnou.

S tímto státem to opravdu velmi špatně dopadne.

0 0
možnosti
JM

Rastafario

14. 12. 2007 5:56
Zvedá se mi žaludek

Bydlím v Kanadě, rozdíly v řešení financování zdravotnictví jsou obrovské.

V Kanadě strop poplatku zdravotního pojištění na osobu činí 58 dolarů, tedy cca 1200 korun.  Když jsem pracoval v Česku, za zdravotní pojištění jsem platil s relativně vysokým platem 4000Kč měsíčně.  To je rozdíl téměř 1:4 přičemž průměrné platy v Kanadě jsou přibližně 2x větší než v Česku.  Když člověk připustí že Kanadské pojištění nehradí zubního lékaře, rozdíl je stále obrovský.

V Kanadě jsou veškeré zdravotní zákroky zdarma, a nedovedu si představit že by vláda chtějící zavést poplatky u lékaře vydržela dlouho u moci.  Vždyť zdravotnictví už si své peníze od občana vybere v podobě pojitění ne?

Když čtu o poplatcích v Česku, chce se mi zvracet.  Myslím že je občanská neposlušnost je rozhodně nejmírnější formou vyjádření nespokojenosti občana.  Je ale potřeba podniknout daleko víc a tím dát najevo že si již dále nenechají "srát" na hlavu od samozvaných monarchů a to jednou pro vždy!

0 0
možnosti

Petr

14. 12. 2007 6:55
Re: Zvedá se mi žaludek

Je vidět že tam "u vás" ja zdravotnictví skutečně jen pro vyvolené.Jak je možné ,že si ještě nikdo nevšiml čím tolik trpíte a nezačal vás léčit.A co školy nemáte asi také žádné ,že.Poslední monarcha tu skončil před 90 lety.Tak si dejte alespoň obklad nebo čípek a ulkidněte se.Kanaďane.

0 0
možnosti

jarka

14. 12. 2007 5:00
pravo a kde na to vzit

rada bych videla tyto polozky: kolik potrebuje nase zdravotnictvi na platy, spotrebni material, pristrojove vybaveni a udrzbu; a kolik platime my do pokladny.

0 0
možnosti

Filip Šrámek

14. 12. 2007 1:56
ad otázka Kde vzít?

Rozhodně s autorkou souhlasím. Nějakou dobu jsem žil v Londýně. Na britském modelu celých těch daní a pojištění a dávek se mi líbila jedna věc. Ze mzdy se odvádělo (rok 2004) sociální a daň v níž bylo již obsaženo to kde vzít jelikož na péči měl nárok každý - světe div se - bezplatně! Tedy totéž co v naší Ústavě ve vyspělé demokraci založené na ryzím kapitalismu. Ovšem jeden rozdíl tam byl. Pokud pracujete nebo alespoň někdo ve vaší domácnosti - máte nárok i na sociální dávky. Suma sumárum - nalej vylej... Hned by bylo kde, kdyby se u nás neplýtvalo... Zkuste prosím projednat ve sněmovně. Děkuji

0 0
možnosti

Seeker

14. 12. 2007 12:01
Re: ad otázka Kde vzít?

"Nalej vylej"? To myslíte ty miliardy liber, které byly nality do NHS (National Health Service), a odkud byly pravděpodobně zase vylity, protože žádný z deklarovaných cílů nebyl naplněn? Na prvním místě totiž byly čekací lhůty na operace: na operaci kyčelního kloubu - endoprotézy - se v Británii čeká i více než 24 měsíců... Hlavně že je bezplatné. Ten, komu to opravdu vadí, si přece může zaplatit tu operaci v Indii, ne? (A málo jich není)

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1108x
PaedDr. Alena Gajdůšková, krajská zastupitelka a předsedkyně sociálního výboru ZZK,  předsedkyně Správní rady Univerzity T.Bati ve Zlíně, viceprezidentka Svazu pacientů ČR, členka etické komise ĆLK, členka Sdružení parlamentářů proti jadernému zbrojení a za odzbrojení. Bývalá poslankyně a senátorka, místopředsedkyně Senátu P ČR a ČSSD.  Původní profesí učitelka, pak personalistka a  vedoucí odboru školství a kultury ve Zlíně. Pracovala také jako poradkyně premiérů Špidly a Sobotky. Je dlouholetou členkou Sokola a ČČK.

Seznam rubrik