Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Odstavec plný třídního boje samozřejmě nemohl na konci chybět, že.

1 0
možnosti

Myslím si že cesta přes přídavky není to pravé. Nepodporovat plození ale výchovu. Aby talenty z chudších rodin nepropadaly, aby nebyl lyžařský či jiný výcvik pro ně finančně nedostupný. Dostupné školky, jesle, nájemní bydlení pro mladé rodiny, byť nemůže být levné.

0 0
možnosti

Nebuďte populista. :-) Přídavky jsou administrativně jednoduché a mezi prostým lidem oblíbené, protože se dají prochlastat a prokouřit. Sleva na dani není pro každého, jen pro vydělávající. A co, že chce autorka podporovat budoucí pobírače dávek? Tento problém bude řešit další generace, jí to už pálit nebude.

3 0
možnosti

Že pro občany je důležitější blahobyt před dětmi? Např 20 let po škole a celou dobu být v první platové skupině z toho ještě pár let být bez práce opravdu blahobyt není.

0 1
možnosti

Tak Vámi uváděný případ není typický. Na tom nemůžete "stavět" obecnější úvahy a řešení.

0 0
možnosti

K čemu potřebujeme přírůstek obyvatel?

S ohledem na poměr zastavěné a volné plochy, s ohledem na rostoucí ceny bydlení atd. jsme jako stát spíš přelidnění. Tedy úbytek lidí o nějaké dva-tři miliony by této krajině spíš prospěl.

3 3
možnosti

Běžte na vylidněné vesnice - tam je místa dost.

:-P:-P:-P

1 2
možnosti

1. Jak jsou definováni "rodiče vážně postižení krizí"?

2. Děti, které se narodily díky přídavkům, většinou nejsou přínosem pro důchodový systém, spíš naopak

3 0
možnosti

J53a28n 58R43á30ž

14. 1. 2021 18:27

Z to 2. velkáR^

Dítě, které se narodí jen díky přídavkům není opravdu v naprosté většině případů žádným přínosem pro společnost. A lze to dkázat!

PS. Podle paní Gajdůškové, toho času političce za zenitem, nejsou rodiče postižení krizí rodiny, které bojují aby se z lrize vymotal vlastním přičiněním, ale ty, které natahují ruku po státu, aby jim dal peníze, místo toho, aby se o sebe jejich členové postarali sami.

PS. Nením jak vám ostatním , ale mně ty kecy socanů typu Gajdůšková nebo Maláčová vážně lezou na nervy.

2 0
možnosti

P87e79t96r 74B77u75r62i55a38n

14. 1. 2021 12:05

ČSSD se stále nezbavilo zastaralého a nefunkčního volebního boje založeného na systému černá/bílá, kdy všechno z dílny ČSSD označují paušálně za přínosné a všechno ze strany ODS za škodlivé. Pak se není co divit, že jdou do kopru, protože lidé vidí už poněkud dál, než jen na konec věty o třídním boji. Tento blog je jak vystřižený z předvolebního boje dvacet let zpátky. A navíc plný nesmyslů a lží.

Tak například už v úvodu, kdy tvrdí, že jedinou záchranou důchodového systému je rození dětí. To platí ovšem jen pro ten důchodový systém, který je na průběžném financování založen, což se už dávno ukázalo jako nebezpečný precedent. Jediná smysluplná reforma je dnes oddělování průběžné a privátní složky, což do budoucna uleví závazkům státu. Tuto reformu zavedla právě ODS a byla to právě ČSSD, která ji nesmyslně, bez náhrady a bez zdůvodnění zrušila. Tedy jedno zdůvodnění měla. Byla to vládní "analýza", která lživě tvrdila, že průběžný pilíř je v pohodě udržitelný mnoho desetiletí dopředu. Krátce na to byla vystřídána jinou vládní analýzou, která tvrdila pravý opak a volala po okamžitém zavedení privátních účtů. A obě z dílny ČSSD! Důvěryhodnost tzv. odborníků z ČSSD na důchody je tedy na úrovni pouťových kašparů.

Toto je staré jen dva a půl roku, paní Gajdůšková:

Český důchodový systém je podle nové vládní studie do budoucna udržitelný a jeho zásadní velká reforma není nutná.

https://www.e15.cz/zahranicni/soucasny-duchodovy-system-je-udrzitelny-a-nepotrebuje-reformu-uvadi-vladni-dokument-1335182

Taky vaše tvrzení, že děti se rodily podle toho, o kolik stokorun rodina zavedením kvót pro vyplácení přídavků ne/přišla, je demagogie. Protože ve stejném roce zvedla ODS slevu na dani z 600kč(ČSSD) na 2070kč, skokově navýšení o 1500kč. Lidé si nepořizují děti kvůli pár stokorunám měsíčně.

Vaše kvílení, že současnou daňovou úlevou si polepší jen bohatí, protože nízkopříjmoví nebudou platit daně z příjmu už rovnou žádné, je pak už vyloženě trapné.

7 1
možnosti

L40u47b80o39š 36K61r66i28m78l

14. 1. 2021 11:55

Tomu co vy nazýváte záchranou (reformou) důchodového systému se nazývá LETADLO nebo pyramidová hra. V současné době jsme z více důvodů svědky jeho pádu. Můžete dělat úpravy, ale pád jen zpomalíte.

2 0
možnosti

Vymíráme z jiných důvodů a tím je blahobyt tak že mladé generace netouží mít moc děti a odkládají to.

4 1
možnosti

Přesně tak - lenost, pohodlnost, blahobyt - to jsou pravé důvody.

Pokud ženská chce poprvé otěhotnět až po čtyřicítce, aby mohla dělat kariéru, či poznat svět ......... tak je o problém postaráno.

Rovněž mladí muži se chtějí často jen bavit a o dětech ani nepřemýšlí.

Takže nakonec ty rodičovské příspěvky berou jen ti, kteří si udělali z tvorby dětí živnost a většinou produkují jen potomky s IQ tykve - jako jejich rodiče.

( čest vyjímkám ) A toto chtějí socané finančně podporovat ?

Před 30 lety byla rodičovská dovolená jen půl roku - tuším že cca se čtvrtinou průměrné hrubé mzdy ( 500 Kčs ? ) a rodilo se o sto šest !!!

:-(:-(:-(

4 0
možnosti

Pravice přikládá pod kotel, levice zase prachy a stejně to nefunguje. Čím to asi bude ? Jsem přesvědčen, že základem jakékoliv společnosti je rodina. Fascinuje mne, že nejsou posilovány mezigenerační vazby. Jistým náznakem je společné zdanění. V důchodové reformě zcela absentuje prvek, aby děti - podporovaly rodiče. Neplyne z toho žádná daňová úleva, cíl opomenut. Tedy přitopit, levice vloží prachy do zmiňovaného kolke - bude tepleji ...

ČSSD přichází s nápady - Čím více se na přídavcích přidělí, tím více se bude souložit. Má i pravdu, zejména u části spoluobčanů. Přídavky na děti jsou drobným nástrojem pomoci, jistě. Před těmito by ovšem měly jít odpočty z příjmů! Donutit člověka k aktivitě, nikoliv k nárokovosti. Férové přídavky ? Udělit je všem dětem, ovšem formou spoření - Vyplatit např. ve 21 roce věku ...

Porodnost, chápu svého druhu, jako projev nálad obyvatelstva. Vůle musí vzejít od toho jejich rozhodnutí. Je právě na politicích, aby k tomu vytvořili komplexní podmínky. Aby společnost byla žitelná, mládežníci měli kde bydlet. Prostě radostná společnost bez obav. Toto - je Primárním posláním všech vlád. Podobně, jako "Důchodová reforma" neřešena. Tedy se jde cestou mikro - nesystémových zásahů. Dá se tomu rozumět, furt jsou nějaké volby, % preferencí blbé K tomu osvědčené kecy - "Celý život poctivě pracovali + děti, budoucnost národa" ... Nic to neřeší, dobře se to poslouchá ... :-)

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS