Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

P82e32t89r 97P31a73v70l13í75k

19. 12. 2018 14:15

Vidím, že se tu sešli samí odpůrci toho, aby byly obědy všech dětí v MŠ a na první stupni ZŠ hrazeny ze státního rozpočtu. Každý má samozřejmě právo na názor, ale není jasné, proč je v reakcích tolik vitriolu a nevěcných výpadů. Já bych k blogu Aleny Gajdůškové dodal, že obědy zdarma mají už několik desetiletí například ve Finsku, které má jeden z nejlepších vzdělávacích systémů na světě, což souvisí i s tím, že si nemyslí, že děti mají doplácet na sociální postavení rodičů. Dobře tam ví, že řada rodičů má hluboko do kapsy, ale nechtějí si to přiznat nebo by se styděli jít si pro sociální dávky. Proto je lepší nestigmatizovat rodiče a děti a vyřešit to plošně. Děti jsou koneckonců budoucností nás všech, a tedy i odpovědností.

Také bych dodal, že obědy zdarma jsou samozřejmě součástí širší koncepce vzdělávání, která vychází z vědomí, že škola není jen místo výuky, ale také mimoškolních aktivit. Pro mnoho rodin a pracujících rodičů je tento aspekt velmi důležitý a ČSSD ho chce podporovat, mimo jiné i tím, že děti nebudou zůstávat ve škole hladové. Krásný den.

3 8
možnosti
DK

Ovšem nejsme ve Finsku a dlouho nebudeme...!!

0 0
možnosti
Foto

Právě proto tam nejsme, protože nemáme obědy zdarma.

1 1
možnosti
VH

No, pokud to myslíte ekonomicky (a netuším jak jinak), pak musíte srovnávat jiné startovací podmínky z konce minulého století.

0 0
možnosti
Foto

spojovat vzdělávací systém s obědy zdarma je ptákovina.

Nehledě k tomu že náš vzdělávací systém trápí jiné problémy.

7 1
možnosti
JJ

J57i70ř13í 69J69a10n39d71a

19. 12. 2018 16:02

Takto dokážu najít napříč světem jakýkoliv vzor.

To dělají ve Finsku, to dělají v Norsku, takto to dělají ve Švýcarsku, atd.

0 0
možnosti
VH

Hmmm! Pro sociální dávky se jít nestydí, ale obědy zdarma nevadí (byť jsou pro všechny). Proč?

1 0
možnosti
VH

Vy to pořád nechápete: peníze na obědy i ostatní benefity, stejně jako vlaky (téměř) zdarma pro nás, důchodce, jakož i jiné prebendy, nám musí nejprve vytáhnout z kapes. Nedává to ani státní rozpočet (nebo máte dojem, že má ručičky a vydělává miliardy?), ani vláda, ani politici.

Nevidíme prostě důvod, proč ze sebe levicoví politici mají dělat Ježíšky za naše peníze. Toť vše.

2 0
možnosti
LM

L44u55k13a75s 79M46a74d55l82e

20. 12. 2018 8:11

Ne to Vy to nechapete !!!

My politici sme strasne dulezity a bez nas by nic neslo!!!

Zdanime,rozdelime,prerozdelime,

zadotujeme a vsichni zleva zprava si spolecne notujeme...

Aspon teda do pristi defenestrace...;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1108x
PaedDr. Alena Gajdůšková, krajská zastupitelka a předsedkyně sociálního výboru ZZK,  předsedkyně Správní rady Univerzity T.Bati ve Zlíně, viceprezidentka Svazu pacientů ČR, členka etické komise ĆLK, členka Sdružení parlamentářů proti jadernému zbrojení a za odzbrojení. Bývalá poslankyně a senátorka, místopředsedkyně Senátu P ČR a ČSSD.  Původní profesí učitelka, pak personalistka a  vedoucí odboru školství a kultury ve Zlíně. Pracovala také jako poradkyně premiérů Špidly a Sobotky. Je dlouholetou členkou Sokola a ČČK.

Seznam rubrik