Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Napsal jste mi,že se mnou budete diskutoval.Položil jste mi otázky.Já jsem Vám na ně odpověděl.Vy jste tu odpověď na ně musel znát dopředu,reakci jsem očekával rychlejší.Uběhlo půl hodiny diskuze z Vaší strany žádná,dobrou noc.

0 0
možnosti

Omlouvám se, pane Dvořáku. Bez ironie. Určitě budeme mít možnost si v klidu povídat někdy v příštích dnech. Přeji Vám dobrou noc.

0 0
možnosti

Snad vezmu bod po bodu.Trh a solidarita.Na to jsem již odpověděl.Zdarma.To je asi to,že vyrobíte trakař,do té výroby vložíte určité prostředky,já Vám ho ukradnu nezaplatím,budu ho používat a Vy utřete ústa.Tak to dělají podle Vás vyspělé státy s pracovní silou.Zaplaťte jednou sumou,co do Vás stát vložil a dělejte si co chcete,nic omezujícího.Půjčujou banky,kdyby náhodou jste nevěděl kde.Stát.To je to,že vod někad někam vede silnice,že když mi někdo rozbije hubu,tak tam pošlou policajty a ty jí za mě rozbijou tomu dotyčnému.A na to jsou třeba peníze.Myslet si,že v Německu je to jiné.To si snad nemyslí mimo Vás ani žák druhé třídy.Hned jak tam začnete dělat,začnou od Vás vybírat daně.Problém je však ten,že oni dostanou od Vás ty daně za nic,ten kdo do vás investoval,utře pověstná ústa.Volný trh.Vůbec se mu nebráním.Ať si Vás koupěj.

0 0
možnosti

Vy jste trošku rozčilenej, že tady žijí lidé, kteří stát vlastně nepotřebují a nechtějí. Jakmile někdo namítne, že byrokracie disponuje právy, která jí nenáleží, objeví se termíny jako anarchismus, bezvládí, chaos, neúcta ke "státu" apod.

Takže co je "stát"? Stát je mocenská instituce, prostřednictvím které určitá skupina obyvatel realizuje své společenské cíle. Stát nemyslí na dobro svých občanů, stát myslí na dobro a prospěch své. Skupina obyvatel, která se podílí na státní moci profituje z krádeže moci obyvatelů, kteří moc státu nemohou vykonávat. Skupina "moci" s oblibou argumentuje tím, že bez státu občan samostatně neudělá ani krok a velmi ochotně tuto svojí argumentaci dovede do totalitních rozměrů. Chceš pokácet strom na svém pozemku? Zeptej se státní moci. Chceš dosáhnout podnikatelského úspěchu? Spoj se státní mocí, která pro tebe vytvoří patřičný zákon. Podřídit se zákonu je nevyhnutelné a bez odmlouvání. Tak to přece v demokracii i totalitě chodí. Zákon nad lidská práva i myšlení.

0 0
možnosti

A ještě k těm blbečkům.Tím nemyslím ty,co tam jezdí za prací,logicky každý,když má možnost jede za lepším,ale myslím ty co to tam obdivují.

0 0
možnosti

Pane Dvořáku, mně se Vaše úvahy líbí a domnívám se, že nejsme ve sporu. Ty body jsem sepsal, abycho si lépe uvědomili jejich vzájemné vazby.

Vy se díváte na stát jako na instituci, která nade mnou vládne a milostivě mne nechá studovat, milostivě mi věnuje péči o zdraví a milostivě se o mne postará ve stáří. Já chci stát, který mne nechá o mém životě rozhodovat. To mi socialistická stát neumožňuje. Nutí mne mít "státnice" po absolutoriu studia, já chci mít absolutorium skvělé vysoké školy, která je soukromá, kde přednášejí dobře nebo skvěle placeni přednášející, s jejichž pomocí se mohu ucházet na trhu práce o skvělou pozici. To mi socialistický stát bere, bere mi možnost studovat bez strkání nosu s. Gajdůškové do mého života. A navíc za to omezení mého elementárního práva vyžaduje vděčnost.

Mé zdraví je moje věc. Narodil jsem se jako uzlík živé hmoty a mí rodiče nesouložili se státem. Souložili a plodili jako stamilióny našich předků hnáni biologickým pudem k rodičovství a rozmnožení. Stát na tom nemá žádnou zásluhu. Mám právo o své tělo pečovat sám a stát nemá právo mi do toho mluvit. Dokáži přece sám posoudit, kdy mi je špatně a vyhledat někoho, kdo mi pomůže. Stejně tak stát nemá právo garantovat absolutní moc nad lékaři a léčiteli pouhým výmyslem garance. Když mi dá papír na lékařskou garanci, mám také garanci na vyléčení? Nemám. Jsem pouze okrádán "státem", který si nárokuje na část mých prostředků, které vytvořím a získám. Demokratický stát mi dá možnost volby: ano, chci si platit veřejné pojištění u státu nebo ne. Moje svobodná volba

Důchod je také moje věc. Každý normální pracující člověk, který uzavírá obchodní vztahy s jinými subjekty dokáže se svými zisky nakládat sám bez účasti státu. Socialistický byrokrat namítne, že peníze se musí točit a když si budu odkládat na důchod sám, točit se nebudou. Naopak, každý sám za sebe umí hledat příležitosti, jak zhodnotit vydělané prostředky lépe než státní byrokrat. Jsou totiž jeho. Byrokrat nemá nic než cizí peníze

0 0
možnosti

Ještě maličkost.Nedavno tady taky jeden vychvaloval Němce,jak jim to pěkně šlape a v noci dělají na dálnici.Div se tady s obdivem nerozpustil jak cukr ve vodě.Nebyl jsem tam.Ale nebyl tam taky ani jeden Němec.Nemám nic proti tomu.Ale kdo by tam dělal,kdyby tam zahraniční dělníci nebyli,když tam nebyl žádný Němec.Vždyť tyto práce dělají u nich už jenom zahraniční dělníci.A jak dobře to umí alespoň ty Němcí zorganizovat,by se ukázalo jedině tehdy,kdyby tu zahraniční pracovní sílu měli zaplatit.Tento stav neukazuje na nic.

0 0
možnosti

Myslím, že platí velmi jednoduché pravidlo: vyspělý stát respektuje staletími ověřena pravidla trhu, v nevyspělém a zaostalém státe vládnou socialisté bez respektu k občanům a jejich znalostem a umu produkovat přidanou hodnotu a udržovat životaschopnou ekonomiku. Socialista nic neumí, jinak by nebyl socialistou.

1 0
možnosti

P.Mlynaříku.Vysvětlete mi už konečně,to co jsem psal dole,kde je to pravidlo trhu u pracovní síly.Stát třeba náš,do ní od narození vkládá peníze(od narození různé podpory,potom školky různé školy,platí za něho zdravotní sociální a tak dále)a pak,když to má státu vracet,tak jde plnit fondy států podle Vás vyspělých,které do nich neinvestovaly vůbec nic.Nezdá se Vám,že kdyby jim ten trh ležel tolik na srdci,tak by nám ty daně a pod. refundovali.Ale ono je to pro ně,aniž by se o to zasloužili velmi výhodné.

0 1
možnosti

Pokud tu bude Kraďousek, tuneldědek, jim podobní, zbytečný senát, tak to u nás půjde od desíti ne k pěti, ale k nule.

0 2
možnosti

Vážená paní.

Není nic jednoduššího, než se vykašlat na lehké živení politikou a ukázat těm chamtivým podnikatelům, jak se to má správně dělat.

Stačí založit firmu a zaměstnat pár desítek lidí (samozřejmě za nadprůměrné mzdy). Ovšem bez dotací.

3 0
možnosti

Opět si zde odememu svůj kafemlejnek,který mi nikdo zatím rozumným argumentem nevyvrátil(to,že jsem v-l není oponentůra).Pracovní trh nepovažuji za žádnou ekonomickou kategorii.Za tu v tomto případě považuji pouze trh s pracovní silou,ale ten vůbec v současném systému neexistuje.Proč taky,vždyť to bohatým státům vyhovuje.Minule jsem příklad uváděl na doktorech,dnes to vezmu z jiného konce.Pokud vím, tak mléko vyrobené v blízkosti hranic s Německem je vezeno do Německa,neb tam platí víc jak u nás.Problém je ten,že v Německu již k práci nikdo není a tak tam musíme poslat svoje lidi,kteří ho tam zpracují a pak nám ho pošlou zpátky.Za tu pracovní sílu nám nic nezaplatí,ačkoliv jsme do ní nastrkali od její narození spousty peněz,ona jde do Německa zdarma,ty do ní nedali ani korunu a hned si zní začnou vybírat daně.Co pro Německo a jeho podnikatele může být za lepší kšeft.A takto na ně dělá celá Evropa zadarmo.Jsem přesvědčen,kdyby byla pracovní síla zbožím a podnikatelé působící v Německu by za ní museli zaplatit,možná by minimální mzda byla zbytečnou,asi by zjistili,že se jim vyplatí dát svým lidem víc peněz.Ale co je důležitější,zvedla by se naše konkurenceschopnost a možná bychom se divili,kde je výroba lepší a lacinější.Vždyť Německo je dotováno pracovní silou neskutečným množství finančních prostředků z celé Evropy.

0 0
možnosti

Státní správa a státní firmy nebo společnosti si mohou dovolit zvyšovat minimální mzdu. Bude jim zaplacena z daní privátních firem. Skutečně?

Příklad. Malá firma s desítkou zaměstnanců, dva, tedy 20% pobírá minimální mzdu. Majitel firmičky po dalším zavedení socialistické regulace může udělat dvě věci: zvednout  cenu produktů a služeb, čímže se "lépe uplatní na trhu, zničí tím konkurenci, vytvoří vyšší hrubý produkt a bude mít více financí na rozvoj firmy a zvýší potenciál k příjmu nové pracovní síly" nebo

dva lidi s minimální mzdou propustit a najít způsob, jak je převést do švarcsystému nebo poslat mezi nezaměstnané, snížit obrat firmy a plánovitě snížit potenciální rozvoj firmy.

V prvním případě riskuje, že brzy zavře celou firmu, v druhém případě ušetří, neboť dostane do šedé ekonomiky část obratu firmy, sníží odvody všech daní a pojištění.

Riskuje? Samozřejmě riskuje v každém případě.

A co má asi tak dělat, když v politice a státní správě fungují jen a pouze socialističtí diletanti?

4 0
možnosti

Jestliže nyní úřad doplácí na nízké mzdy, tak po zavedení minimální mzdy se stane co?

0 0
možnosti

Z78d20e47n90a 35K58o92č95í

8. 7. 2014 15:19

přestane doplácet, protože všichni pracující budou mít zákonitě životní minimum. ;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS