Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Miadina

19. 9. 2012 15:32
Chybí Vám tam podstatné, matky!

"Česká republika se doposud chlubí vynikající péčí o matku a dítě, která

znamená, že máme jednu z nejnižších novorozeneckých úmrtností na světě."

Myslím, že právě toto je ůhelným kamenem vaší mlhy. Chlubit se můžeme maximálně péčí o děti, o těch t vzývaná novorozenecká úmrtnost vypovídá, o ženách neříká nic ...

Věřím, že ani pro socialistku není žena chodícím a vrtošivým inkubátorem, ale tou ke které má mít paní senátorka respekt, protože to ta žena bude dátě vychovávat. A to jak formuje i průběh porodu.

1 0
možnosti

mARKETAVIK

19. 9. 2012 15:22
Přání matek

Mila pani, nerespektujete prani matek. Nejsme dobytek, ktery se nazene do staje proti sve vuli. Ja si preji jak porodni domy, tak naprostou podporu porodu doma. Co s tim udelate, zavrete me do vezeni? Nebo budete dal ztrpcovat svobodnou volbu? Komplikovanim porodu doma jste zodpovedni za deti, kterym se pri takovem porodu nedostalo odborne pece porodni asistentky a musela ho matka porodit sama. Poslanci maji respektovat prani svych volicu a ne jednat proti jejich zajmum.

1 0
možnosti

xena123

19. 9. 2012 15:25
Re: Přání matek

ne za ty děti je odpovědná ta matka, která mohla jít do porodnice, takže ho v žádném případě nemusela porodit sama

0 0
možnosti

Robinsonka79

19. 9. 2012 15:10
???

Myslím,že píšete o něčem o čem víte velmi málo. Mohla by jste se prosím, alespoň na chvíli zapomenout na to co tady bylo posledních padesát let a min. se porozhlédnout či dokonce nechat trochu inspirovat, jakým způsobem funguje péče o těhotné ženy v zahraničí? Rozhodně to není o penězích, ale v právu každého z nás na svobodnou volbu, kteří někteří jako Vy nechtějí nebo neumějí rozumět.

Pokud se rozhodnu absolvovat péči v těhotenství v poradně u porodní asistentky, není možné její péči nyní hradit ze zdravotního pojištění.

Proč si mohu oficiálně zaplatit k porodu pouze lékaře, nikoliv porodní asistentku, přičemž u zdravě probíhajícího porodu lékaře vůbec nepotřebuji, resp. s ním vůbec nemusím být v kontaktu?

1 0
možnosti

žepré

19. 9. 2012 4:01
Z druhé strany mince:

a není náhodou to dnešní, ach tak nezbytné, "vedení porodu" mudrem "obchodem s narozením dítěte" pro tyto mudry a jejich kápa?

1 0
možnosti

buta

18. 9. 2012 21:40
Vždyť celý národ tvrdil, že doktory nepotřebuje,

ať táhnou a celý establishment asi i včetně Vás chtěl redukovat lůžka, zavírat nemocnice,porodnice ( že se místo rušení otevřelo od té doby 1500 nových lůžek za úplatky pro Ratha a jiné papaláše je opačný výsledek) - doktorů a péče je prý nadbytek a nikdo je prý nepotřebuje, natož aby dostali řádný plat - tak co to teď blábolíte a strašíte ? Jaký si to uděláš, takový to budeš mít a celý národ včetně Vás už by si tu " tržní " péči zasloužil. Hloupý, kdo ještě pracuje ve zdravotnictví - urážky, špína, smrad, hleny, hnis,krev, výkaly, bakterie, AIDS, žloutenka, utrpení, smrt - v tom celý život makat a mít polovinu platu kominíka, sestry ani ne třetinu - v tržní společnosti prostě podřadné povolání - jediná obrana je to nestudovat a nedělat.

1 0
možnosti

vezu maso pro doktora Jacksona

18. 9. 2012 22:19
Re: Vždyť celý národ tvrdil, že doktory nepotřebuje,

Jakypak cely narod, to vrestela zkorumpovana media.

0 0
možnosti

IBM R.I.P.

18. 9. 2012 17:24
Jakmile

nějaká společnost řeší takovéhle věci, je už mimo hru.

Budoucnost naší země už v téhle chvíli patří těm, kteří to neřeší a prostě rodí děti.

Přírodní zákony nelze okecat.

2 0
možnosti

repanak

18. 9. 2012 19:40
Re: Jakmile

Určitá, ale šikovná podpora rodin s dětmi je nutná. Jinak se tady ten prostor definitivně zaplní východními a jižními cizáky. Lužičtí Srbové měli štěstí, že je v podstatě pohltili vyspělí Němci. Dokonce německá vláda po válce je podporovala - školy, kultura atd. ale vývojem (smíšená manželství) o tu podporu už nikdo moc nestál. Klause moc nemusím, ale pamatuji si jeho výrok, že se Češi postupně rozplynou ve spojené Evropě, je pravdivý.

1 0
možnosti

Jarka Pavlíčková z Prahy

18. 9. 2012 16:48
Názor

Podle mého názoru není právo na zdravotní péči bezbřehé. I ono má své hranice a myslí si to některé strany, které budou kandidovat, zejména Konzervativní strana, a já si to také myslím. Z povahy věci totiž vyplývá, že zdarma by měla být jen ta základní péči. Co se týče Vašeho argumentu, že zdravotní péči již nebudou vykonávat přímo lékaři, je zde nějaký problém? Pokud zde bude zkušený a vyškolený personál, který má příslušné znalosti, může poskytnout matce a dítěti stejně kvalitní péči jako lékař.

2 0
možnosti

Politicky korektní lež

18. 9. 2012 16:57
Re: Názor

ona ta péče ale není zdarma. pokud by bezplatná měla být jen základní péče, tak potom ale požaduji adekvátní snížení pojistného.

3 0
možnosti

iluminat

18. 9. 2012 16:47
jste naprosto vedle

cim tezsi situace, nedostupnost cehokoliv, tim vetsi porodnost, cim vetsi luxus, tim mene deti. Ono by to chtelo vyjet za humna, a videt ze kde je bida, (bida- neco co cesi uz asi tri nebo ctyri generace neznaji) tak tam se to rodi jak na bezicim pasu, doma - na ulicie- a porodnice je luxus pro bohate.

Cim lepe se vam bude darit, tim mene deti budete mit. Ono by to chtelo opravdu nejakou OPRAVDOVOU krizi.

0 0
možnosti

Paprla pa

18. 9. 2012 18:05
Re: jste naprosto vedle

ehm, a k čemu to bude dobré? dětí bude hodně, ale pár lidí umře hlady, další umřou na banální nemoci, protože nebude na léky, spousta lidí se bude mít blbě, ale hlavně že bude hodně dětí, že jo? 8-o

1 0
možnosti

jan_bivoj

18. 9. 2012 15:35
Nu, tak se zeptejte rodiček, kolik platí lékařům načerno

Jsou to často desítky tisíc korun. Pokud to půjde na fakturu privátnímu zařízení, tak stát dostane DPH a DPPO. A jakmile někdo soudný začne provozovat porodní dům, tak tam toho lékaře mít bude, protože si neriskne provozovat celou věc bez něj. Riziko žalob by bylo příliš velké (kdo chce dopadnout jako paní Königsmarková, byť tak dopadla zcela po právu?). Akorát ten lékař nebude mít hlavní slovo v řízení celého zařízení, které třeba bude i přátelské ke klientkám.

A jinak k té novorozenecké úmrtnosti: je velmi nízká nejen díky opatřením, která u nás jsou, ale zejména díky metodice, co ještě považujeme za potrat a co už za porod.

0 0
možnosti

fr-mottl

18. 9. 2012 15:43
Re: Nu, tak se zeptejte rodiček, kolik platí lékařům načerno

netrvalo to ani 20 let a vymyli lidem tak hlavy - zenska, ketra jde na porod je 'klientka'.

Vyznavaci tenkeho statu, tahnete uz konecne do Somalska ...

3 0
možnosti

jiruna

18. 9. 2012 15:29
Paní Gajdušková,

jsem rád, že vám tak leží na srdci situace, kdy podle vás bude dítě luxus. Je mi 70 a přivedli jsme na svět děti za socializmu, kam zpátky asi zase směřujeme po volbách pod vedením vaší strany. V současné době shodou okolností přivedla dcera na svět druhé dítě. Mohu posoudit obě situace od shánění základních potřeb, oblečení  a mateřskou dovolenou tehdy a situaci dnes, kdy se matka může věnovat dítěti a vše je bez problémů dostupné. Situace v porodnici v Podolí, kde se narodily obě dcery tehdy a dnes kdy se tamtéž narodili oba vnuci se vážně nedá srovnat. Tak raději nikoho nestrašte a dávejte pozor, aby vaši partaj po volbách nespolkli komunisti, jako už to jednou udělali.

4 0
možnosti

Politicky korektní lež

18. 9. 2012 15:33
Re: Paní Gajdušková,

no tak dostupnost věcí a úroveń nemocnic je daná taky vývojem doby. myslíte, že to bylo na západě o tolik lepší.

Každopádně, to že dnes existuje tak kvalitní systém zdravotnictví je taky zásluha dob předchozích. Obávám se, zda to za 20 let nebude díky kapitalistům horší než dnes:-(

3 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1108x
PaedDr. Alena Gajdůšková, krajská zastupitelka a předsedkyně sociálního výboru ZZK,  předsedkyně Správní rady Univerzity T.Bati ve Zlíně, viceprezidentka Svazu pacientů ČR, členka etické komise ĆLK, členka Sdružení parlamentářů proti jadernému zbrojení a za odzbrojení. Bývalá poslankyně a senátorka, místopředsedkyně Senátu P ČR a ČSSD.  Původní profesí učitelka, pak personalistka a  vedoucí odboru školství a kultury ve Zlíně. Pracovala také jako poradkyně premiérů Špidly a Sobotky. Je dlouholetou členkou Sokola a ČČK.

Seznam rubrik